2024.03.29, Péntek
Szolnok városa is bemutatkozott Kecskeméten
Illusztráció: pixabay.com

Szolnok városa is bemutatkozott Kecskeméten

info.szolnok.hu

2022.05.09. 15:22

A standon elhelyezett kiállítási anyagok a lehető legszélesebb skálán mutatták be Szolnok város nevezetességeit, helyi értékeit, szálláslehetőségeit és 2022. évi programjait.

Hirdetés

Gazdag programkavalkád és számos újdonság várta a vendégeket  május 6-8. között Kecskeméten, a XV. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál – Citera Ünnepen, melyen Szolnok városa külön standdal is bemutatkozott - írja az info.szolnok.hu.

A rendezvényre ellátogatott Fejér Andor alpogármester, aki Szemereyné Pataki Klaudia polgármester fogadott, és lehetőség nyílt kötetlen beszélgetsére, melyen részt vett Simicskó István, a hungarikum Bizottság tagja is.

A fesztivál évről évre megújul. Idén egyik fő attrakciója a kiemelkedő nemzeti értékek sorába felvett magyar citera és citerajáték volt.

A vasárnap kivételes gasztronómiai élményeket kínál majd gazdag kóstolókkal, fény derül az eredeti magyar gulyásleves titkára, látványfőzés keretében bográcsban készül el a nagyközönség előtt.

A fesztivál kiváló alkalmat jelentett városunknak is, hogy turisztikai, idegenforgalmi látnivalóit, programjait, rendezvényeit bemutathassa a kilátogató nagyközönségnek. A standon elhelyezett kiállítási anyagok a lehető legszélesebb skálán mutatták be Szolnok város nevezetességeit, helyi értékeit, szálláslehetőségeit és 2022. évi programjait.

Az esemény zárónapján, vasárnap, a magyarországi néptáncmozgalom kiemelkedő csoportja, az idén 75.évfordulóját ünneplő Tisza Táncegyüttes is bemutatkott.

Helyi hírekfesztiválhelyi termékekKecskemét