2024.03.19, Kedd
Több gyermeknevelési intézményt korszerűsítenek Jászberényben
Illusztráció, pixabay.com

Több gyermeknevelési intézményt korszerűsítenek Jászberényben

MTI

2022.06.30. 10:56

Több gyermeknevelési intézményt korszerűsítenek Jászberényben a TOP Plusz pályázaton nyert mintegy 200 millió forintból - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-vel.

Hirdetés

A Jászberény Város Óvodai Intézményének Központi, Szivárvány, valamint Gézengúz Óvodája mellett a Jászberény Városi Bölcsődét korszerűsítik. A tervek szerint 2023 végére fejeződnek be a munkák - tudatta Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület).

A Központi Óvodában a nyílászárók, teraszburkolatok cseréjét tervezik, fejlesztik a kamera- és riasztórendszert, klimatizálják az épületet. A külső homlokzat dekorációs elemeit is rekonstruálják  - közölte a település vezetője.

A Szivárvány Óvodában korszerűsítik az elektromos-, a vízvezeték- és a fűtési rendszert, élménypedagógiai eszközöket, fejlesztő játékokat vásárolnak. Az udvarra modern játékok kerülnek és KRESZ-parkot létesítenek. Négy csoportszoba, valamint az azokhoz tartozó öltözők és a közösségi helyiségek újulnak mg. Az épületet körülvevő járdaburkolatokat is felújítják a szakemberek, fedett kerékpártároló létesül - sorolta.

A Gézengúz Óvoda tetőszerkezete megújul, napelemes rendszert telepítenek rá, gyermekágyakat és fejlesztőjátékokat vásárolnak. A városi bölcsődében bővítik a kerítést, gépjárműbeállót és fedett, zárható kerékpártárolót alakítanak ki és árnyékolókat szereznek be - közölte Budai Lóránt.

Az intézmények új, korszerű informatikai eszközöket kapnak, fejlesztik az intézmények weboldalait, valamint az óvodáskorú gyermekek napi szállítására új kisbuszt vásárolnak - tette hozzá a polgármester.

Helyi hírekJászberényóvodafejlesztés