2024.03.28, Csütörtök
Helyreállt a vasúti forgalom, de az oltás még tart Mezőtúr térségében
Illusztráció, pixabay.com

Helyreállt a vasúti forgalom, de az oltás még tart Mezőtúr térségében

MTI

2022.07.25. 10:40

Helyreállt a vasúti forgalom, de az oltás még tart Mezőtúr térségében, ahol szombat délután nagy kiterjedésű tűz keletkezett a vasúti töltés mellett, a 46-os számú főút közelében - tudatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő vasárnap az MTI-vel.

Hirdetés

Németh Ádám elmondta: az érintett 15-20 kilométeres területen már az oltási utómunkák is csak egyetlen helyszínen tartanak: egy parázsló, időnként még lángra kapó szalmabála-tárolónál dolgoznak a katasztrófavédelem munkatársai.

Emlékeztetett: a tűz lakóházakat, tanyákat, állatokat és lábon álló napraforgót is veszélyeztetett. Ezek túlnyomó többségében azonban végül nem esett kár. Egy lángra kapott gazdasági épületben tartott szarvasmarhák és juhok közül három állat pusztult el, a többit sikerült időben kiterelnie a tulajdonosnak az égő hodályból - tette hozzá.

A nagy kiterjedésű tűz oltásában a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával mezőtúri, karcagi, szeghalmi, szarvasi, szentesi és püspökladányi hivatásos, valamint mesterszállási önkéntes tűzoltók vettek részt - közölte.

A Mávinform tájékoztatása szerint a tűz miatt Mezőtúr és Gyoma, valamint Mezőberény és Csárdaszállás között vágányzárat is elrendeltek. A korlátozást az oltást követően feloldották - jelezték.

Helyi hírekmezőtúrtűzoltóMÁV