2024.04.20, Szombat
Huszonhatodik alkalommal rendezték meg a Jász Világtalálkozót
Fotó: JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet

Huszonhatodik alkalommal rendezték meg a Jász Világtalálkozót

JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet

2022.07.03. 10:00

A többnapos programsorozat megnyitóján, a Premontrei Rendház udvarán a Jászok Nagykönyvének ünnepélyes átvételével vette kezdetét a XXVI. Jász Világtalálkozó Jánoshidán.

Hirdetés

A többnapos programsorozat megnyitóján, a Premontrei Rendház udvarán a Jászok Nagykönyvének ünnepélyes átvételével 2022. június 24-én vette kezdetét a XXVI. Jász Világtalálkozó. A rendezvényt kísérő programok színesítették, Jász települések és mesterségek, illetve Ízek utcája várta az érdeklődőket. Az ünnepi esemény dr. Berkó Attila kormánymegbízott részvételével zajlott - olvasható a kormányhivatal honlapján.

A világtalálkozó második napján, a szombati díszünnepségen átadták a Jászságért díjat. Nemes József leköszönő jászkapitány beszámolója után látványos ceremónián beiktatták tisztségébe az új jászkapitányt, Szöllősi Sándort. A programon dr. Katona Károly főigazgató képviselte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalt.

Az idei Jász Világtalálkozó vasárnap sport- és kulturális programokkal zárult. A rendezvény végén Jászdózsa település átvette a stafétát, hiszen a XXVII. Jász Világtalálkozót Jászdózsa rendezi 2023. június 30. és július 2. között.

 

Helyi hírekJász VilágtalálkozóJánoshida