2024.04.16, Kedd
Felkerült a bokréta Jászfényszaru autóipari gyárának új épületére
Fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Felkerült a bokréta Jászfényszaru autóipari gyárának új épületére

magyarepitok.hu

2022.09.15. 18:32

11 ezer négyzetméteres csarnokkal bővül a thyssenkrupp gyára a Grabarics Kft. munkájával.

Hirdetés

Fontos mérföldkőhöz érkezett a német thyssenkrupp konszern jászfényszarui gyárkomplexumának bővítése - derül ki a német cég sajtóközleményéből. Az üzemnek, melyben elektronikus kormányrendszereket, valamint elektromos- és belsőégésű motorokhoz szükséges komponenseket gyártanak, a Grabarics Kft. kivitelezésében mintegy 11 000 négyzetméterrel növekszik a területe, továbbá a gyárterületen belül kialakítanak egy 3 500 négyzetméteres kamionparkolót is. A termelőegységek, gépek és gyártósorok az új csarnok befejezését követően 2025 végéig folyamatosan állnak üzembe a mintegy 15 milliárd forintos beruházásban.

 

Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Technology Hungary ügyvezetője (fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu)

„A COVID-járvány és az Európa határvidékén zajló háború sohasem látott helyzetet teremtett az egész világ számára az elmúlt években. Különösen igaz ez egy olyan komplex iparág esetében, mint az autóipar. A thyssenkrupp hosszú távon tervez Magyarországon, ezért tovább folytatja fejlesztéseit az országban”

- emelte ki Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Technology Hungary ügyvezetője.

A projekttel közel 110 újabb munkahelyet teremtenek, a thyssenkrupp már meg is kezdte a jászfényszarui új üzemrészbe a munkatársak felvételét.

 

 

Magyarország fent van az autóipari export világtérképén

Az eseményen felszólaló Szíjjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter kifejtette:

a Magyarországon gyártott kormányrendszereket a világ 109 országában használják, s hazánk az elektromechanikus kormányrendszerek exportjában az ötödik helyen áll a világranglistán.

 

 

"Az új beruházások jelentik az egyetlen módját annak, hogy a magyar gazdaság az európai recessziót el tudja kerülni" - mondta el, majd hozzátette, hogy idén már mostanra megdőlt a tavalyi, egész évre vonatkozó beruházási rekord.

 

 

Galéria

Helyi hírekJászfényszaruüzemépítésbokrétaünnepGrabarics Kft.thyssenkrupp Components Technology Hungary