2022.09.25, Vasárnap
Folytatódik Fegyverneken a csapadékvíz-elvezető hálózat építése
Illusztráció, unsplash.com

Folytatódik Fegyverneken a csapadékvíz-elvezető hálózat építése

MTI

2022.09.20. 14:40

Folytatódik Fegyverneken a csapadékvíz-elvezető hálózat építése, a beruházás a tervek szerint jövő tavasszal ér véget - áll a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település közleményében.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint a csapadékvíz-elvezető hálózat építésének második üteme a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert csaknem 300 millió forintból valósul meg.

A beruházás célja a víz okozta károk megelőzése és a víz nyújtotta előnyök kiaknázása, az egészségesebb környezet kialakítása, a lakhatási körülmények javítása - írták.  

A fejlesztés eredményeként csaknem 2439 folyóméter belvízcsatorna épül meg - közölték. A beruházásra azért van szükség, mert nagyobb mennyiségű eső esetén a jelenlegi árokrendszer nem képes elvezetni a lehulló vízmennyiséget a befogadóba, sokszor a mélyebben fekvő területekről csak ideiglenes szivattyúállásokkal juttatható el oda a víz.

A felgyülemlett csapadék gyakran okoz rendkívüli anyagi károkat több utcában, a probléma a beruházással mérsékelhető illetve teljesen megszüntethető lesz - szerepel a közleményben.

Helyi hírekFegyvernekcsapadékvíz elvezető csatornahálózattelepülésfejlesztés