2024.04.26, Péntek
Megtartották a tizennyolcadik Prima-gálát a szolnoki Szigligeti Színházban
Képek: info.szolnok.hu

Megtartották a tizennyolcadik Prima-gálát a szolnoki Szigligeti Színházban

info.szolnok.hu

2022.09.30. 10:00

A nagyszabású, kulturális műsorral, fogadással színesített rendezvényen Darvasi László, Szűcs Imre, Izaki Maszahiro, Krisztián Károly, Lugosi Claudia és dr. Boros G. László is díjat vehetett át.

Hirdetés

Immár tizennyolcadik alkalommal tartotta meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Prima Gálát a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei szervezete- számolt be róla az info.szolnok.hu honlapján.

A nagyszabású, kulturális műsorral, fogadással színesített rendezvénynek hétfőn este újra a szolnoki Szigligeti Színház adott otthont. A soha nem látott számú szavazat és a tanácsadó testület véleménye alapján idén a három Prima Díj mellett közönségdíj és két különdíj is gazdára talált.

 

Kép: info.szolnok.hu

Prima Díjat – és vele egymillió forint jutalmat – vehetett át Darvasi László költő, író, a magyar irodalom kategória jelöltje, Szűcs Imre fazekas, népi iparművész, a magyar népművészet kategória jelöltje és Izaki Maszahiro karmester, Szolnok főzeneigazgatója, a magyar zeneművészet kategória jelöltje.

A közönségdíjat a magyar képzőművészet kategóriában indult Krisztián Károly festőművész érdemelte ki. Különdíjasként pedig a magyar tudomány kategóriában versenyző dr. Boros G. László biokémikus orvost, illetve a magyar színház és filmművészet kategóriában jelölt Lugosi Claudiát köszönthettük. Ők hárman fejenként kétszázötvenezer forint jutalommal gazdagodtak.

A VOSZ elnöksége megyénkből Hoffer Istvánt, az InterJNet Kft. ügyvezetőjét ismeri el Év Vállalkozója kitüntetéssel. Hagyományosan a gálán díjazták az elmúlt időszakban kiemelkedő teljesítt nyújtó vállalkozóit, szakembereit, mestereit. Idén is tízen kaptak elismerést.

Helyi hírekPríma Gála SzolnokSzolnoki Szigligeti Színház