2024.04.29, Hétfő
Emlékidéző parkot adtak át a Vízpart Körúti Idősek Otthonában
Kép: info.szolnok.hu

Emlékidéző parkot adtak át a Vízpart Körúti Idősek Otthonában

info.szolnok.hu

2022.10.06. 10:00

A szeptember 21-i Alzheimer világnaphoz és az október 1-i idősek világnapjához kötve adtak át a Vízpart Körúti Idősek Otthonában egy terápiás Emlékidéző parkot, tele az idősek számára ismerős, kedves tárggyal, gyönyörű növénnyel, kis szökőkúttal, apró híddal, a nap szél, eső ellen védő faházikókkal, memóriajátékokkal.

Hirdetés

A gödöllői minta nyomá létrejött parkot az SZKTT ESZI vezetője, Horváth Erika kezdeményezte, és olyan fantasztikus támogatók segítették a megvalósulást, mint a Rotary Szolnok, Nagyné Varga Ilona, aki a híd szerepét töltötte be a klub és az intézmény között, a Holland Colours Hungary Kft. és az idősotthon alapítványának támogatói - olvasható Szolnok hivatalos honlapján.

Az ünnepségen Szalay Ferenc polgármester méltatta az intézményben dolgozók színvonalas munkáját, hozzáfűzve, hogy az előregedő társadalom miatt még több férőhelyre lenne szükség a korábbi férőheéy bővíétsek ellenére is.

A város idős otthonai mellett nyolc nappali gondozási központ is működik, ahol társaságban, küönféle foglalkozásokon tölhetik idejüket a szépkorúak.

A rendezvényen színvonalas műsorral örvendeztették meg a résztvevőket a Senior Örömtánc Klub tagjai, akik a jelenlévőket is bevonták a táncba.

Helyi hírek SzolnokIdősek Otthona