2024.04.20, Szombat
Robbantással döntötték le az egykori rádióállomás antenna-tartószerkezeteit Pusztamonostornál
Kép: facebook.com/pocsjanos.jaszsag

Robbantással döntötték le az egykori rádióállomás antenna-tartószerkezeteit Pusztamonostornál

MTI

2022.10.21. 11:03

Robbantással döntötték le az egykori rádióállomás antenna-tartószerkezeteit csütörtökön Pusztamonostornál - közölte a Jászság fideszes országgyűlési képviselője az MTI-vel. Ezekkel a 70-es években állított adótornyokkal blokkolták a Szabad Európa rádió sugárzását. A helyén napelempark fog épülni.

Hirdetés

Pócs János elmondta: a rövidhullámú műsorszóró rádióállomás még a hetvenes években épült. A korábban az Antenna Hungária kezelésében levő állomáson tizenkét, 150 méter magas rádiótorony állt, amelynek feladata a rádiósugárzás mellett - mint a képviselő mondta - a Szabad Európa Rádió zavarása volt.

 

Az állomás a kétezres évek óta nem működött, a vasszerkezetek állapota is meggyengült már - közölte. A csütörtöki robbantást a múlt héten próbarobbantás előzte meg - jegyezte meg.

A terület tulajdonosa jelenleg a Magyar Információ-Technológiai Kft.

Kőszegi Balázs, a cég ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a robbantást a miskolci Detonet Kft. végezte. A 61 hektáros területen technológiai beruházást terveznek, amelyből a Jászság profitálhat - mondta.

Görög István tűzoltó alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivő-helyettese elmondta: a robbantás előkészítő munkálataiban Pusztamonostori Önkéntes Tűzoltó Egyesület vett részt.

Helyi hírekPusztamonostor