2024.04.17, Szerda
Új szinttel bővült a törökszentmiklósi Hunyadi Mátyás általános iskola
Fotó: Miklós TV/facebook

Új szinttel bővült a törökszentmiklósi Hunyadi Mátyás általános iskola

MTI

2022.10.04. 11:48

Csaknem 550 millió forintos beruházással új szinttel bővült a törökszentmiklósi Hunyadi Mátyás Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola - közölte a beruházó Karcagi Tankerületi Központ közleményben az MTI-vel.

Hirdetés

A fejlesztésre több mint 470 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán a központ. A kormány csaknem 80 millió forinttal támogatta a beruházást - írták.

A kétszintes főépület egy szint ráépítésével csaknem 1200 négyzetméterrel bővült - közölték.

Az új szinten három új tantermet, két kiscsoportos foglalkozásra alkalmas termet, nyelvi labort, természettudományos és művészetoktatási szaktantermet, tanári szobát, valamint akadálymentes mosdót építettek. A meglévő két szint átalakításával tantermeket, informatikai szaktantermet, könyvtárat és ebédlőt alakítottak ki. Emellett bútorokat, berendezési tárgyakat, számos taneszközt, interaktív kijelzőket, informatikai és irodatechnikai eszközöket szereztek be - írták.

A mindennapos testnevelést segíti a most épített szabadtéri kondipark. A lift átépítésével mindhárom szintet akadálymentessé vált - közölték.

A fűtési rendszer az energiahatékonysági beruházásnak köszönhetően korszerűbb lett. Megújult az épület teljes külső homlokzata is.

A Hunyadi utcai székhelyintézménybe 362 gyerek jár - közölték.

Helyi hírekTörökszentmiklósiskolafejlesztésiskolafelújításHunyadi Mátyás Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola