2024.04.19, Péntek
Fejlesztik a közösségi és a kerékpáros közlekedést Szolnokon

Fejlesztik a közösségi és a kerékpáros közlekedést Szolnokon

MTI

2022.11.11. 12:57

Kerékpárút épül Szolnokon, de a közlekedésfejlesztés részeként buszforduló, parkoló, út- és járdaszakaszok is megújultak - közölte a Tisza-parti város polgármesteri hivatala közleményben az MTI-vel.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint a helyi önkormányzat Fenntartható közlekedésfejlesztés Szolnokon című, decemberben záruló projektje a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert bruttó 653 millió forint, százszázalékos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg.

A Tószegi úton, a József Attila út - Indóház utca jelzőlámpás csomópont és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főbejárata között, 1380 méteren kerékpárút épül - írták.

A beruházás célja a kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása, a kerékpáros balesetek számának csökkentése. Továbbá a tervezett nyomvonal mentén található közintézmények - orvosi rendelő, óvoda, bölcsőde és iskola - kerékpárral történő elérésének javítása - tájékoztattak. A kerékpárút megépítésével könnyebben és biztonságosabban megközelíthető lesz a megyei kórház, a Tószegi úti iparterület és a Vegyiművek lakótelep is - közölték.

Emellett parkoló, autóbuszforduló, illetve buszparkoló, út- és járdaszakaszok újultak már meg a Tallinn városrészben, lakótelepi környezetben. A fejlesztéssel javult a városrészben élők hozzáférése a közösségi közlekedéshez - olvasható a közleményben.

Helyi hírekútépítésHetényi Géza Kórház-Rendelőintézetbicikliútközlekedésfejlesztés Szolnok