2024.04.25, Csütörtök
Pro Caritate-díjat és elismerő okleveleket adtak át a Szolnoki Kistérség Napján
Kép: info.szolnok.hu

Pro Caritate-díjat és elismerő okleveleket adtak át a Szolnoki Kistérség Napján

info.szolnok.hu

2022.11.09. 17:59

A Szolnoki Kistérség Napja alkalmából tartottak díjátadó ünnepséget a szolnoki városházán, ahol Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának elnöke köszöntötte a meghívottakat.

Hirdetés

Emberekkel foglalkozni az egyik legszebb, ám talán a legnagyobb kihívásokat jelentő feladat is, ahol nem elég csak elvégezni a munkát, de annál jóval többre, elhivatottságra, a munka iránti alázatra, az emberek szeretetére és tiszteletére van szükség - olvasható Szolnok városi honlapján.

A segítő hivatások majdhogynem egész embert kívánnak, és azon túl, hogy a szakma képviselői mások támogatásán dolgoznak, szükség van arra is, hogy saját lelkük is töltekezzen. – hangzott el a polgármesteri köszöntőben.

Szalay Ferenc polgármester kiemelte: nehéz időszak, göröngyös út áll előttünk, épp ezért komoly összefogásra lesz szükség a problémák leküzdésére, ám ahogyan korábban már többször is, úgy most is sikerülhet leküzdeni a kihívásokat.

A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa döntése értelmében a kistérségben végzett több éves áldozatkész szociális és karitatív tevékenységéért az általa fenntartott intézmények dolgozói közül az intézményvezetők és a Területi Szociális Bizottságok javaslatára elismerő oklevélben és jutalomban részesíti a következő személyeket:

2022-ben elismerésben részesül Kovács Márta, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Humán Szolgáltató Központ Család – és Gyermekjóléti Központjának esetmenedzsere, Banga Edith Klára, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Zagyva menti Integrált Központ gondozónője, Pomázi Károlyné, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ szociális asszisztense, Szabó Antalné, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény főzőkonyha vezetője.

A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása a társulás által fenntartott szociális és gyermekjóléti intézményekben tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül évente kiadható „Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Pro Caritate Díj”-at alapított azok részére, akik ezen szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtanak.

A díj minden olyan személynek adományozható, aki a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanács által fenntartott intézmények dolgozójaként az ellátási területen a szociális és gyermekjóléti ellátásáért kimagasló tevékenységet folytat, illetve folytatott.

A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa döntése értelmében a „Pro Caritate-díj”-at 2022-ben, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Szociális Szolgáltató Besenyszögi Központja családsegítő munkatársa - Balogné Szabó Irén - kapta.

A díjakat Szalay Ferenc, a Társulási Tanács elnöke és Balog Zoltán alelnök adta át.

Az ünnepi műsor a Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola és az Abonyi Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola diákjai előadásában hangzott el.

Helyi hírek Szolnokdíjátadókelismerés