2024.03.28, Csütörtök
Ötven szolnoki diák vehetett át elismerő oklevelet kiemelkedő teljesítményéért
Kép: info.szolnok.hu

Ötven szolnoki diák vehetett át elismerő oklevelet kiemelkedő teljesítményéért

info.szolnok.hu

2022.12.09. 12:54

A város általános-, és középfokú oktatási intézményekben tanuló kulturális-, művészeti-, közösségi- és/vagy sport területen kiemelkedő tevékenységet végzett hátrányos helyzetű diákok számára tartották ünnepséget a Szolnoki Szakképzési Centrumban, melyen részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a várost képviselve pedig Fejér Andor és Györfi Mihály alpolgármesterek

Hirdetés

Gratulálok a város nevében az elért eredményeitekhez – köszöntötte a diákokat Fejér Andor alpolgármester, kiemelve, hogy a várakozás időszakában, a hit gyertyájának meggyújtása után fontos hinni a céljainkban és álmainkban, majd a további gyertyák jelentésére utalva azzal folytatta, hogy reménykedni is kell, hogy terveink valóra válnak,  ha pedig így lesz, örülni is fontos az eredményeknek, de nem szabad szem elől veszíteni, hogy mindenek felett a szeretet a legfontosabb - számolt be róla Szolnok városi honlapja.

Példaképek vagytok – szólt a fiatalokhoz dr. Kállai Mária -, aki utalt arra, hogy kitartással, szorgalommal bármilyen helyzetből indulva is el lehet érni a kitűzött célokat.

Szolnok integrációs munkabizottsága 18 éve kezdeményezte a halmozottan hátrányos helyzetű alap- és középfokú oktatási intézmények tanulóinak, a város integrációs törekvéseivel összhangban lévő kiemelkedő teljesítményének elismerését.

Ebben az évben ötven tanuló részesült oklevélben és tárgyjutalomban. Olyan diákok ők, akik tanulmányi előmenetelét szorgalom és folyamatos javulás jellemzi, magatartása és szorgalma példaértékű, és/vagy közösségeikben kiemelkedő - szervező, kulturális, sport, illetve művészeti - tevékenységet végeznek, valamint eredményeikkel pozitívan hatnak a társadalmi hátrányokkal terhelt réteghez tartozók társadalmi megítélésére, segítik a helyi közösség integrációs érdekeinek és társadalmi felzárkózási lehetőségeinek érvényesülését.

Az elmúlt 18 év bebizonyította, hogy a hátrányos helyzetű tanulók irányában is megnyilvánuló megkülönböztetett önkormányzati figyelem, ösztönzően hat a lokális közösségfejlődésre és tudásalapú társadalom kialakulására. A település társadalmi felzárkózást támogató politikája nyomán erősödő hátránykompenzáló-, tehetséggondozó-, tanulási és szakképzési utak, mind magasabb szintű teljesítmények eléréséhez segítik hozzá a szolnoki diákokat. A megyeszékhely önkormányzata folyamatosan hangsúlyozza és bizonyítja, hogy a legnehezebb időkben sem hagyja magára az elesetteket, és minden eszközzel segíti a családok és különösen a gyermekek biztonságos nevelését és fejlődését. 

Helyi hírek Szolnokdiákokelismeréselismerő oklevél