2024.04.20, Szombat
Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai
Kép: info.szolnok.hu

Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai

info.szolnok.hu

2023.01.31. 10:43

A Kormány 2023. január 10-i hatályba lépéssel módosította az egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022.(VII.21.) Korm. rendeletet, mely értelmében bővült azon személyek köre akik igényelhetik a családi fogyasztói közősségekre vonatkozó kedvezmény igényléséhez szükséges, a helyi települési jegyzője által kiállított hatósági bizonyítványt.

Hirdetés

2023. január 10. napjától nem kell figyelembe venni az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII.20.) Korm. rendelet (OTÉK) 1. számú melléklet 95. pontjában foglalt, az önálló rendeltetési egységek önálló bejáratára, valamint a lakások műszaki megosztására (pl. az egybenyílás tilalmára) vonatkozó követelményeket, ha a lakások az OTÉK 105.§-ában foglalt egyéb követelményeknek megfelelnek - tájékoztatott róla Szolnok városi honlapja.

Vagyis kérelmezhető a helyi települési jegyző által kiállított hatósági bizonyítvány családi gázkedvezmény igénylésre, amennyiben az egy mérőóra állással rendelkező ingatlanon (lakóépületben, ingatlanegyüttesen) több, de legfeljebb 4 lakás rendeltetési egység található, amennyiben a lakások megfelelnek az OTÉK 105.§ szerinti lakás rendeltetési egység követelményeinek, akkor is ha nincs külön önálló bejáratuk, vagy a lakások között átjárható kapcsolat van.

A módosítás értelmében azon társasházi lakások esetében is kérelmezhetik a hatósági bizonyítvány kiállítását, ahol egy társasházi albetéten belül több, de legfeljebb 4 lakásrendeltetési egység található, mely egy közös mérőóra állással rendelkezik.

Továbbra is elérhető a hatósági bizonyítvány kérelmének nyomtatványa a Szolnok, Kossuth tér 9. szám alatti Ügyfélszolgálati Irodában, a Szolnok Kossuth tér 1. szám alatti irodaház ügyfélforgalmi terében és elektronikusan IDE KATTINTVA!

Helyi hírek Szolnokgázárkedvezmény