2024.04.20, Szombat
Összehangolt ellenőrzés kezdődik Szolnokon: büntetik a szabálytalanul a városba hajtó nehézgépjárműveket
Kép: info.szolnok.hu

Összehangolt ellenőrzés kezdődik Szolnokon: büntetik a szabálytalanul a városba hajtó nehézgépjárműveket

info.szolnok.hu

2023.01.22. 10:00

Összehangolt ellenőrzés kezdődik Szolnokon, ahol egyre nagyobb problémát jelentenek a szabálytalanul behajtó 12 tonnánál nehezebb gépjárművek. Az áldatlan helyzetet úgy számolja fel a város, hogy a közterület-felügyelet és a rendőrség a mai naptól fokozottan ellenőrzi a szabályszegőket – jelentette be Fejér Andor alpolgármester.

Hirdetés

Kiemelte: a szabálytalanul közlekedő nehézgépjárművek rendkívül komolyan károsítják a város úthálózatát, emellett zaj- és környezetszennyezést okoznak.

"Az Abonyi útról és a Bajcsy-Zsilinszky úti felüljáróról jelenleg is ki vannak tiltva, szabályosan a Tószegi úton és az Abonyi úton is csak célforgalomként közlekedhetnek, ezt hagyják figyelmen kívül a gépjárművezetők, mi pedig ennek a szabályozásnak szeretnénk érvényt szerezni"

 - mondta el Fejér Andor. Hozzátette: a közeljövőben a Százados út és a Felhő út közötti szakaszon a célforgalmat is tervezik kitiltani.

Az alpolgármester hangsúlyozta: fontos, hogy ne megszokásból közlekedjenek a gépjárművezetők, hanem figyeljék a kihelyezett táblákat.

Helyi hírek Szolnoknehézgépjármű