2024.04.26, Péntek
Eredményt hirdettek a szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén
Fotók: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Eredményt hirdettek a szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

2023.04.20. 09:00

Az elmúlt két és fél hónap során az országban több mint hétezer tanuló mérte össze tudását az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén (ÁSZÉV). Közülük közel ezren jutottak be a döntőbe.

Hirdetés

A legeredményesebb diákokat Szolnokon köszöntötték - számolt be róla a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal.

Az eredményhirdetésre azok a diákok kaptak meghívást, akik három forduló után az egyes vizsgatantárgyakból az első három helyen végeztek. A Szolnoki Szakképző Centrum Jendrassik György Gépipari Technikum tornacsarnoka zsúfolásig megtelt érettségi előtt álló fiatalokkal, akik az ország számos pontjáról érkeztek. A tárgyjutalmon és az oklevélen kívül a legjobbak felsőoktatási felvételi többletpontot is szerezhettek, amely segítségével könnyebben bejuthatnak a választott egyetemre, főiskolára.

A diákokat többek között a verseny fővédnöke, Szalay Ferenc Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere, Hicsó György kancellár, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal képviseletében pedig dr. Berkó Attila főispán köszöntötte.

 

 

Az ÁSZÉV-et a Kulturális és Innovációs Minisztérium hirdette meg ebben a tanévben is. A Szolnoki Szakképzési Centrum nyolc intézményéből harminckilenc diák jutott a döntőbe, akik tizenöt különböző vizsgatárgyban neveztek.

Helyi hírek Szolnokérettségiverseny