2024.04.19, Péntek
Ádámok és Évák sikere a szolnoki Szigligeti színpadán
Kép: info.szolnok.hu

Ádámok és Évák sikere a szolnoki Szigligeti színpadán

info.szolnok.hu

2023.05.23. 14:13

Minden évben nagy sikert arat Szolnokon az Ádámok és Évák Ünnepe, így történt ezúttal is a gyönyörűen felújított Szigligeti Színházban.

Hirdetés

A színpadon izguló fiatalok, a nézőtéren családtagok, barátok várták, hogy bemutassák a csapatok előadásaikat. Téma: „Az én Petőfim” volt, amit sokféle és színvonalas megközelítésből dolgoztak fel a diákok - számolt be róla Szolnok városi honlapja.

A vendégeket Albert László diákpolgármester, Szalay Ferenc polgármester és Barabás Botond, a teátrum igazgatója köszöntötte, a díjátadáson Fejér Andor alpolgármester is közreműködött.

Amint azt Barabás Botond elmondta, a zsűrinek nem volt könnyű a dolga, végül a következő eredmény született:

A Szigligeti Színház két egyéni különdíjasa: Subicz Lara (Verseghy Ferenc Gimnázium), felkészítő tanár: Pinviczki Rajmond, illetve Varga Milla (Varga Katalin Gimnázium), felkészítő tanár: Kovácsné Boross Zsuzsa.

Különdíjas előadás: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza. Felkészítő tanár: Tarjáni Erika

Legjobb férfi mellékszereplő: Gajdos Ádám (Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és AMI), felkészítő tanár: Pankotai Tímea

Legjobb női mellékszereplő: Simon Nikoletta (Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola), felkészítő tanár: Finta Zoltán

Legjobb férfi főszereplő: Sasvári István (Varga Katalin Gimnázium), felkészítő tanár: Kovácsné Boross Zsuzsa

Legjobb női főszereplő: Baczúr Lilla (Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégium), felkészítő tanár: Széles Tamás

Az abszolút győztes, legjobb csapat és legjobb előadást pedig a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 9-10.osztályos tanulói kapták. Felkészítő tanáruk: Horváthné Papp Andrea.

Helyi hírek SzolnokSzolnoki Szigligeti Színház