2024.04.19, Péntek
Jászágó polgármestere kapja a Jászságért Díjat
Kép: jku.hu

Jászágó polgármestere kapja a Jászságért Díjat

MTI

2023.05.09. 10:00

Mozsár Lászlónénak, Jászágó polgármesterének  ítélte a "A Jászságért" Alapítvány Kuratóriuma a Jászságért Díjat és az azzal járó egymillió forintot Jászágó község helyi értékeinek összegyűjtése, a jászsági hagyományok megőrzése érdekében végzett több évtizedes, sokoldalú, példaértékű tevékenysége elismeréseként - közölte a Jászok Egyesülete hétfőn az MTI-vel.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint a harminckettedik alkalommal odaítélt díjra nyolc javaslat érkezett. Mozsár Lászlóné - született Paksi Mária - 1969-ben költözött Jászágóra. A helyi könyvtár, majd a művelődési otthon igazgatójaként dolgozott 2002-ig, amikor megválasztották Jászágó polgármesterének - olvasható a közleményben.

Mozsár Lászlóné megírta és 2019-ben közreadta Jászágó község történetét - írták. Kiemelték:

az egyedülálló helytörténeti gyűjtemény az őskortól napjainkig mutatja be a település történetét. A falubeliek által "Öregháznak" becézett tájház kétszáz éves épülete sikeres pályázatnak köszönhetően 2022-ben született újjá.

Mozsár Lászlóné úttörő szerepet vállalt az egykori jászsági szüreti felvonulások újjáélesztésében, illetve állandó támogatója a lovas hagyományokat felelevenítő fogathajtó versenynek - szerepel a közleményben.

A településvezető munkásságát 2016-ban a Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetéssel ismerték el.

Az idei Jászságért Díjat július 1-jén, az elszármazott és otthon élő jászok 27. világtalálkozóján, Jászdózsán adják át.

Helyi hírekJászságért Díj