2024.03.28, Csütörtök
Új óvodát építenek Szandaszőlősön
Kép: info.szolnok.hu

Új óvodát építenek Szandaszőlősön

info.szolnok.hu

2023.05.27. 10:00

Szolnok város önkormányzata egy európai uniós támogatásnak köszönhetően közel 705 millió forintból újjáépíti a szandaszőlősi Eszterlánc Óvodát.

Hirdetés

A projekt célja a négy régi csoportszoba elbontása, annak érdekében, hogy a mai kornak megfelelő és minden igényt kielégítő öt új csoportszobának helyet adó óvodát hozzanak létre, amely 125 férőhelyet biztosít a jövőben - számolt be róla Szolnok városi honlapja.

Az „Új óvoda építése a szandaszőlősi városrészben” című projekt alapkőletételén Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket.

"Számtalan kiváló intézmény működik Szandaszőlősön, amelyek körében a családok biztonságban érezhetik magukat" - kezdte mondanivalóját dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő. Hozzátette, "Minden olyan humán közszolgáltatás rendelkezésre áll ebben a városrészben, ami miatt jó itt élni. Nehéz személyes élmény nélkül megszólalnom, hiszen amikor életemben először iskolába vitt a lábam, a szüleim kitettek az autóból és megmutatták merre kell tartanom a szandaszőlősi óvoda felé. Azt gondolom, hogy akkor és most is egy kiváló pedagógiai intézmény az eszterlánc óvoda, amely megérdemel egy korszerű és új épületet."

Szalay Ferenc hozzátette: a város költsége 43 milliárd forint, melyből több mint 20 milliárd fejlesztésekre fordítódik. "Mindig komolyan vesszük azt a tényt, hogy bármilyen körülmények között is, de előre kell menni és haladni. Nagyon köszönöm mindenkinek a munkáját, aki ebben a projektben szerepelt, hiszen most is alázatos és szorgalommal teli szakemberekkel vagyunk körülvéve" - emelte ki a polgármester.

Helyi hírekSzandaszőlősóvodafejlesztés