2024.04.27, Szombat
Pikniket rendeznek szeptember 2-án a szolnoki RepTárban
Fotó: reptar.hu

Pikniket rendeznek szeptember 2-án a szolnoki RepTárban

MTI

2023.08.28. 09:00

Lézerharcot, fegyverkiállítást, 4D mozit láthatnak, és kipróbálhatják egy vadászrepülőgép irányítását is szimulátoron keresztül azok, akik ellátogatnak szeptember 2-án, szombaton a szolnoki RepTár Piknikre - közölte a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum közleményben az MTI-vel.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint az interaktív repülőmúzeum hetedik születésnapján a meglévő élményelemek - 4D mozi, MiG-29 szimulátor, a Jak-52, MiG-21 és Szojuz-35 pilótapont, 3D karika, csúszópálya - mellett számos különleges program várja a látogatókat: beszállókártyával például olyan különleges gépekbe is betekinthetnek, amelyeket más alkalmakkor nem mutatnak be. Ezek között lesznek a Mi-8 és Mi-4 helikopterek, valamint a Li-2T "Teve" csapatszállító gép is.

A nap folyamán többször beindítanak egy AS-62 típusú repülőgépmotort, ez a típus az An-2-es repülőgépben, azaz az Ancsában működött. A RepTár udvarán levő lézerharcpályán játszhatnak a vállalkozó kedvűek.

A Darumadárral a repülés élményét idén is mindenki díjmentesen élheti át

Madártávlatból, több tíz méteres magasságból csodálható meg a RepTár és környéke - írták.

A rendezvényen a legkisebbeket gyermeksarok várja, a Vagonszínpadon pedig megtekinthetik a Ládafia Bábszínház Az ördög kilenc kérdése című előadását.

A programok között fegyverkiállítás is lesz a Hangár Galériáján. A "tucatfegyverek" mellett a prémium szegmensbe tartozó és történelmi, klasszikus első és második világháborús darabokat is bemutatnak.

Idén 176. születésnapját ünnepli a RepTár fogadóépülete, azaz az Indóház, Magyarország legrégebbi állomásépülete, így Budapest - Nyugati pályaudvarról nosztalgia szerelvény érkezik a RepTár mögötti vágányra várhatóan 11 óra 45 perckor.

A Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterdandár standjánál katonák jelenlétében ki lehet próbálni milyen egy vadászgépet irányítani a YAW2 VR szimulátoron keresztül. Emellett érkeznek katonai toborzók, az RC Tank Fórum képviselői és a Drónpilóták Országos Egyesülete is képviselteti magát.

A rendezvény a RepTárba megváltott belépőjeggyel látogatható. További információk www.reptar.hu oldalon találhatók.

Helyi hírek SzolnokRepTár Szolnoki Repülőmúzeumprogramok