2024.04.28, Vasárnap
Több mint  800 millió forintos fejlesztés indul a szolnoki Hetényi Géza kórházban
Kép: hetenyikorhaz.hu

Több mint 800 millió forintos fejlesztés indul a szolnoki Hetényi Géza kórházban

MTI

2023.08.24. 09:00

Több mint 800 millió forintból fejlesztik a kardiológiai és az onkológiai eszközparkot a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben - szerepel az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Hirdetés

A beruházásra csaknem 800 millió forint támogatást nyert az intézet az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán - írták. Az Országos Kórházi Főigazgatóság vis maior támogatás keretében biztosított több mint 87 millió forint többlettámogatást a projekt teljes körű megvalósítása érdekében - közölték.

A projekt célja a kórház kardiológiai és onkológiai betegellátó egységeinek korszerűsítése, modernizálása, a gyógyító munka feltételeinek javítása.

A beruházás során átadtak egy új hemodinamikai asztalt az ahhoz kapcsolódó mérőrendszerrel

A napokban szállítanak egy-egy darab IVUS készüléket és kontrasztpumpát, amelyek együttesen szolgálják a szívbetegek ellátását - tájékoztattak.

A daganatos betegeknél fellépő fájdalom csillapításához egy rádiófrekvenciás fájdalomcsillapító készülék érkezett az intézetbe.

A hematológiai profilú belgyógyászati osztályon oktatásra is alkalmas mikroszkópot helyeztek üzembe. Emellett mai kor elvárásainak megfelelő kényelemmel bíró kilenc kezelőszéket helyeztek ki az onkológiai szakambulanciára - sorolták fel.

A projektnek köszönhetően további új eszközöket szereznek majd be szeptember végéig az urológia, sebészet, idegsebészet, pulmonológia osztályokon - olvasható a közleményben.

Helyi hírek SzolnokHetényi Géza Kórház-Rendelőintézetkorházfejlesztésegészségügyi fejlesztés