2024.04.27, Szombat
Jobbnál jobb javaslatok hangzottak el a szolnoki diákközgyűlésen
Kép: info.szolnok.hu

Jobbnál jobb javaslatok hangzottak el a szolnoki diákközgyűlésen

info.szolnok.hu

2023.12.08. 10:44

Eskütétellel és a leköszönő diákpolgármester beszámolójával kezdődött a városháza dísztermében a diákközgyűlés, melyen részt vett Szalay Ferenc polgármester és Györfi Mihály humán területért felelős alpolgármester.

Hirdetés

Az ülés elején Szöllősi Kata, az új diákpolgármester, valamint Suki Ottó Kristóf, a város diákalpolgármestere ismételte Szalay Ferenc után az eskü szövegét, majd a város első embere átadta a város kulcsát az új diákpolgármesternek.

Első napirendi pontban Albert László leköszönő diákpolgármester számolt be a 2021-2023. évi tevékenységéről, majd Petrován Edina, a Szociális és Kulturális Bizottság képviselője ismertette a bizottság által vállalt feladatokat, célkitűzéseket. Megfogalmazódott, hogy egyebek mellett adománygyűjtéssel segítenék a csenyétei gyerekeket, örömmel csatlakoznának a 950 éves Szolnok programsorozathoz, szeretnék folytatni a húsvéti tojásvadászat hagyományát, illetve vitakör és Quiz Night szervezését is kezdeményezték.

Ezután Menyhárt Gergő, a Kommunikációs Bizottság elnöke kapott szót. A programtervben több, az információk jobb áramlását segítő javaslatokat tettek a bizottsági tagok, de szó esett arról is, hogy szeretnék felvenni más, belföldi diákönkormányzatokkal a kapcsolatot, illetve iskolák közötti cserediák program létrehozását kezdeményezik. Elhangzott, hogy idén is megtartják az érzékenyítő, karácsonyi bowling-programot a Liget DSE tagjaival.

A Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottságprogramtervét Szabó Imre mutatta be. Szemétgyűjtési akciót szerveznének “Érted, értünk, a világért” elnevezéssel és folytatnák a diákokok a Fogadj örökbe egy játszóteret! programot. Felvetődött, hogy indokolt lenne a kollégiumok állapotának javítása, eszközeinek korszerűsítése. Emellett a fiatalok szeretnék, ha a Szifonban olyan programok szerveződnének, melyben a család szerepét, fontosságát mutatják be végzős pszichológus/pedagógus hallgatók.

A Sport és Egészségügyi Bizottság képviseletében Dankó Andor Péter ismertette a tervezett programokat. Mint mondta, Szöllősi Kata diákpolgármester a kampánya során és programtervezetében hangsúlyozta a mentális egészség fontosságát. A diákok kérik, hogy amennyiben mód van rá, az iskolák figyeljenek oda és rendszeresen mérjék a diákok mentális egészségét. Amennyiben van a városban olyan szervezet, amelynek ez a profilja, úgy szívesen vennénk, ha a Városi Diáktanácsot összekapcsolnák velük, hogy elkezdhessék a közös gondolkodást, hogyan tudnának azon diáktársaink mentális egészségén javítani, akiknek erre szükségük van.  Szeretnék, ha a Tiszaligeti napokon lenne kidobós játék a középiskolásoknak is, illetve kezdeményezték tanár-diák versenyek, NERF bajnokság, e-sport bajnokságot és amatőr csocsóverseny szervezését is.

Helyi hírek Szolnokdiákközgyűlés