2024.04.27, Szombat
Díjeső az Agórában a magyar kultúra napján
Fotó: info.szolnok.hu

Díjeső az Agórában a magyar kultúra napján

info.szolnok.hu

2024.01.24. 09:00

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tartották a város magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségét, melyen Szalay Ferenc polgármester a megyeszékhely legrangosabb elismeréseit adta át a kultúra, a sport, a turizmus, az oktatás területén kiemelkedő tevékenységet nyújtó szakembereknek - olvasható az info.szolnok.hu honlapján.

Hirdetés

Szalay Ferenc polgármester szólt a város kultúrájának sokszínűségéről, annak megtartó erejéről.  Kiemelte, hogy egy olyan várossá vált Szolnok, ahol nem csak munkahelyek várják a dolgozni akarókat, de a megyeszékhely kulturális programkínálata is vonzerőt jelent az ide települni szándékozóknak. A jövő Szolnokjában mérnököket is képzünk, az egyetemi campusban ősztől indulnak a képzések, melyek kiváló diplomát, s remek szakmát is adnak a szolnoki fiatalok kezébe. Szolnok egy fejlődő, prosperáló város, ahol jó élni! – összegezte a polgármester.

Az rendezvényen a következő szakemberek munkáját ismerték el:

Kaposvári Gyula-díj: Juhászné Zsákai Katalin, Szakajtó Szolnoki Népzenei Műhely Egyesület

Szurmay Ernő-díj: Hanó Jánosné, Kocsis Edit, Nagy Tibor Sándor, Pókász Levente, Szabó Jusztina, Vatai Soma, Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tantestülete

Laki Kálmán-díj: Dr. Szabó Attila Péter

Shihan Furkó Kálmán-díj: Békési István, Bordács Balázs, Lázár Tibor Zoltán

Tiszavirág Turisztikai Díj: Kelemen Péter

Béres Díj Szolnok Kultúrájáért: Juhászné Antal Gabriella

Rotary Mecénás Díj: Tenk László

Szolnokért Emlékérem Arany fokozata: Verebes-Nagy Edit, Ecseki Tibor, Bali József

A díjátadó ünnepségen közreműködött a Bartók Béla Kamarakórus, a Kassai Úti Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola gyermekkórusa, a Légierő Zenekar Szolnok, a Szolnoki Szigligeti Színház és a Tisza Táncegyüttes.

Helyi hírek SzolnokAba-Novák Agóra Kulturális KözpontA magyar kultúra napja