2024.04.27, Szombat
Visszavonulóban az influenza
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Visszavonulóban az influenza

MTI

2024.03.22. 09:02

Országos viszonylatban és Szolnokon is csökkent a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ.

Hirdetés

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ legutóbbi tájékoztatójában azt írta, az év 11. hetében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben országos átlagban tovább csökkent.
 


Szolnok kapcsán jó híreket közöltek

A vizsgált városok közül enyhe emelkedőtendencia volt tapasztalható Békéscsabán, Miskolcon, Salgótarjánban, Szekszárdon és Szombathelyen, ugyanakkor csökkenést mértek Budapest Déli Szennyvíztisztító Telepének ellátási területén, Egerben, Nyíregyházán, Szegeden, Szolnokon és a vizsgált Budapest környéki agglomerációs települések szennyvizében.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Debrecenben és Salgótarjánban a "mérsékelt", máshol az "alacsony" tartományba esik. Mint írták: 

az eredmények alapján tovább folytatódik a koronavírus-esetszámok csökkenése.

A szezonális influenza is távozóban

Közölték azt is, hogy a 11. héten az influenza A vírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvizekben tovább csökkent. A héten beérkezett minták egyikében sem volt jelen kimutatási határ feletti mennyiségben az influenza A vírus örökítőanyaga.

Helyi hírekSzolnok városaKoronavírusNemzeti Népegészségügyi Központinfluenza