2024.07.04, Csütörtök
A világ legjobb katonai ejtőernyősei versenyeznek Szolnokon
Fotó: MTI/Mészáros János

A világ legjobb katonai ejtőernyősei versenyeznek Szolnokon

MTI

2024.05.25. 07:05

Harmincnégy ország válogatottja jelezte részvételét a 46. CISM katonai ejtőernyős világbajnokságon, amelyet július 2. és 13. között rendeznek Szolnokon.

A rangos esemény házigazdája az MH Kiss József 86.Helikopterdandár lesz - jelentette be Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár dandárparancsnoka pénteken a Szolnok-Szandaszőlős Sportrepülőtéren tartott sajtótájékoztatón. Elmondta: egyes országokból versenybírók is érkeznek, így velük számolva csaknem harminckilenc ország képviselőit várják Szolnokra. Hozzátette: a világbajnokság meghatározó jelentőséggel bír ez évben a Magyar Honvédség, a magyar haderő életében. Kiemelte: nagy megtiszteltetés, hogy a Nemzetközi Katonai Sporttanács hazánknak ítélte a világbajnokság rendezésének jogát, hiszen 2018-ban már megrendezték a vb-t Szolnokon.

A magyar ejtőernyősök a világelithez tartoznak

A világbajnokság helyszínének kiválasztásakor meghatározó volt az a sikersorozat, amelynek eredményeként a magyar katonai ejtőernyős válogatott tagjait a világ legjobbjai között tartják számon - fűzte hozzá. Hosszú évek óta dobogós helyezéseket érnek el minden versenyen, 2016-ban pedig Oroszországból a magyar ejtőernyőzés történetének első világbajnoki aranyérmét is hazahozták - mondta.

Helyi hírekSzolnok városaCISM Katonai Ejtőernyős VilágbajnokságMH Kiss József 86. Helikopterdandár