2024.07.25, Csütörtök
A MÁV-Volán-csoport Szolnokon is bekapcsolódik a Múzeumok éjszakája programfolyamba
Forrás: Múzeumok éjszakája facebook oldala

A MÁV-Volán-csoport Szolnokon is bekapcsolódik a Múzeumok éjszakája programfolyamba

MTI

2024.06.17. 13:30

A MÁV-Volán-csoport veszprémi titkos bunkere, a miskolci fűtőház és a hatvani telephely is látogatható a Múzeumok éjszakáján szombaton.

Idén új programokkal is várják az érdeklődőket a vállalatcsoport munkatársai Budapesten, Debrecenben, Domaszéken, Dombóváron, Hatvanban, Kecskeméten, Kelebián, Mártélyon, Miskolcon, Nagykanizsán, Pécsen, Petőfiszálláson, Püspökladányban, Szegeden, Székesfehérváron, Szentesen, Szolnokon, Szombathelyen és Veszprémben - közölte a vállalat az MTI-vel.
Első alkalommal látható Kelebia vasútállomásnál Tapodi Ottó kelebiai lakos magángyűjteménye, a MÁV-Start 150 éves miskolci fűtőháza és a veszprémi vasútállomás melletti titkos bunker. Budapesten megnyitja kapuit a MÁV Archívum, amely ízelítőt ad a vasúttársaság egyedülálló gyűjteményéből, a dokumentumok tárolásának és digitalizálásának műhelytitkaiból. A hatvani Volánbusz telephelyén retró autóbuszokkal, nosztalgiajárművekkel és közlekedéstörténeti relikviákkal, kiállításokkal, tárlatvezetéssel és hatvani nosztalgiautazással is várják az érdeklődőket.
A MÁV-Volán-csoport országszerte 19 település 21 helyszínén kínál programokat szombat éjszaka.

Szolnokon a Szolnoki Járműjavítási Telephely történetében és mindennapjaiba kalauzolnak el!

A látogatók a muzeális részletek mellett betekinthetnek a 167 éves múltra visszatekintő Szolnoki Járműjavítási Telephely működésébe és ritkábban látható érdekességeibe, mint a felújított, több mint 115 éves muzeális értékű víztorony, vagy a köztudomással nem rendelkező óvóhely, továbbá bepillantást nyerhetnek a KISS motorkocsi karbantartási tevékenységbe és megtekinthető a karbantartási helyszínül szolgáló  felújított Pálmaház is.
Részleteket ITT talál!

Helyi hírekSzolnok városa