2024.07.04, Csütörtök
Szabadidős, sport és egészségnevelési napot rendeztek a vakok és gyengénlátók számára
Fotó: Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete facebook oldal

Szabadidős, sport és egészségnevelési napot rendeztek a vakok és gyengénlátók számára

Forrás: JNSZMVAKOK

2024.06.25. 10:40

Huszadik alkalommal szervezte meg a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete az „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon, az Aba-Novák Agórában.

Az érdeklődőket egészségügyi előadások, szűrővizsgálatok és masszázs várta, továbbá egyéni tanácsadásra és közös testmozgásra is volt lehetőség. Az idei évben a program középpontjában a prevenció állt.

 

 

Az egészségnapunk egyik célja az, hogy felhívja a figyelmet a prevencióra, a megelőzésre. Remélem, a szűrővizsgálatok senkinél sem fognak rossz eredményt mutatni

 

– mondta Pesti Zoltánné, a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének az elnöke.  

 

 

Új segédeszközökkel is megismertették a résztvevőket

„Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jóllét állapota, és nem csupán a betegség hiánya.”  – így határozta meg az egészség fogalmát az Egészségügyi Világszervezet. A WHO azt is deklarálta, hogy a fogyatékosság nem zárja ki az egészséget.  A rendezvényen az egyesület által fenntartott JNSZMVAKOK Elemi Rehabilitációs Központ szolgáltatásairól is tájékozódhattak az érdeklődők a központ munkatársaitól, valamint olyan segédeszközök kipróbálására is volt lehetőség, amelyek a látássérültek mindennapjait könnyítik meg.

Sportprogramok és frissítő masszázs mellett szűrővizsgálatok is voltak

A sport sem maradt el, a Gördögök Kerékpáros és Szabadidő Sportegyesület jóvoltából még a teljesen vakok is kipróbálhatták a tandemkerékpározást. A közös tornáról pedig Fehér Zoltán személyi edző gondoskodott. 
Az eseményen közreműködő masszőrök maguk is látássérültek voltak. Frissítő- és talpmasszázs közül választhattak a résztvevők.  A szűrővizsgálatok között vércukorszint-mérésre és csontsűrűség-mérésre is volt lehetőség.     

Helyi hírekSzolnok városavakok és gyengénlátókAba-Novák Agóra Kulturális Központ