2024.07.27, Szombat
Varga Tamás Pólósuli indul szeptembertől Szolnokon
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Varga Tamás Pólósuli indul szeptembertől Szolnokon

MTI

2024.06.01. 10:07

Pólósulit indít szeptembertől Szolnokon Varga Tamás kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó és Mohi Zoltán vízilabdázó olimpikon vezetésével, szakmai irányításával, valamint a város támogatásával az Invictus Úszó és Vízilabda SC Kft. - jelentette be Szolnok polgármestere, a szolnoki Véső úti sportkomplexumban tartott sajtótájékoztatón.

Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) arról is beszélt, hogy a szolnoki vízilabda a város legrégebben működő és az egyik legeredményesebb sportága. Rengeteg tanultak meg a vízilabda miatt úszni a városban, ahol a Tisza és Zagyva folyók találkoznak egymással, "olimpiai bajnokokat nevelt ki a szolnoki vízilabda"  - hangsúlyozta.

 

 

Varga visszatért Szolnokra

Varga Tamás azt mondta: örül, hogy visszatérhet Szolnokra. Hozzátette: két-három éve jelentkezett a szolnoki vízilabda klub vezetőségénél, hogy szeretné segíteni azt a várost, klubot, ahonnan származik és indult, és amelynek annyi mindent köszönhet.
Szólt arról, hogy Debrecenben öt évig nagy sikere volt a pólósulinak, rengeteg nemzetközi eredményt értek el. Megemlítette, hogy a pólósuli debreceni indulásakor nyolcvan gyermek vízilabdázott ott, amikor befejezte és eljött, akkor pedig háromszázhúsz. Kiemelte ugyanakkor, hogy a pólósuli nem a Szolnoki Dózsa utánpótlásnevelése ellen indul. Megemlítette, hogy lesz egy Varga Tamás Pólósuli tábor nyáron, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a honvédelmi alapismeretek keretein belül a vízilabdával is. Szeptembertől indul a pólósuli, terveznek majd roadshowt, elmennek az iskolákba is - tájékoztatott.

 

 

Szeptembertől indul a pólósuli

Mohi Márk, az Ifjúság Egészséges Neveléséért Alapítvány elnöke, az Invictus Úszó és Vízilabda SC Kft. tulajdonosa, elnöke elmondta, hogy a kft. tíz éve fogja össze Jász-Nagykun-Szolnok vármegye úszó és vízilabda életét. Szolnokon készülnek az úszóik, Martfűn és Mezőtúron pedig a vízilabdásaik edzenek - közölte. Hozzátette: a szeptembertől induló pólósuliba nyolcéves kortól várják a fiúk, lányok jelentkezését. 

Helyi hírekSzolnok városapólósuliVarga Tamás vízilabdázó kétszeres olimpiai bajnok