2024.04.15, Hétfő

Ingyen kapnak telket a csok feltételeknek megfelelő családok Jászapátiban

2016.01.29. 10:21

Hirdetés

Ingyen kapnak önkormányzati telket Jászapátiban a letelepedni szándékozó és a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) feltételeinek megfelelő családok.

Farkas Ferenc (Fidesz-KDNP), a mintegy kilencezer lakosú település polgármestere elmondta: jelenleg tizenkét, családi ház építésére alkalmas, 640 és 1350 négyzetméter közötti, 1-2,5 millió forint forgalmi értékű önkormányzati telket tudnak felajánlani az érdeklődőknek, de igény esetén bővítik a lehetőségeket.
Önkormányzati tulajdonban vannak még belterületi, de mezőgazdasági kategóriába tartozó ingatlanok, amelyeket átminősítés után szintén fel tudnak ajánlani - tette hozzá.
Ezen kívül az iparűzési adó felhasználásával elhagyott, régi házakat is megvásárolna az önkormányzat, és ezeket felkészítés - például bontás - után építési telekként adnák a pályázóknak.
Kérdésre válaszolva a polgármester elmondta: a jászapátiak is kaphatnak az önkormányzattól ingyen telket, ha megfelelnek a csok feltételeinek.
Farkas Ferenc kiemelte: a Jászságban, Jászberényben munkaerőhiány van és a Jász-Plasztik Kft. fejlesztésének köszönhetően hamarosan Jászapátiban is óriási igény lesz még több munkaerőre.
Ezzel kapcsolatban szólt arról, hogy a jászapáti ipari parkot tovább bővítik, folytatják az eddig sikeres munkahelyteremtést.

forrás: mti

fotó: likeingatlan.com

Galéria

Helyi hírekJászapátimunkaerőteleképítésJász-Plasztik Kft