2024.07.14, Vasárnap

Richter Sára textilművész és Kovács László „Putu” tűzikovács munkáiból nyílt ma kiállítás az Agórában. A két egymástól távol álló anyag, ahogyan azt Molnár Lajos Milán, az intézmény vezetője megfogalmazta, különös módon fejez ki gondolatokat: a lágy textilből készült alkotások egészen komoly mondanivalót hordoznak, míg a vas keménysége ellenére is finom, lágy üzeneteket hordozhat.

Fejér Andor alpolgármester nyitotta meg az Agóra legújabb tárlatát. Richter Sára és Kovács László munkái előtt nem lehet egyszerűen néhány perc alatt végig sétálni. A finom részletek, a textilbe dolgozott csont, a vas és a különböző anyagok ötvözetei nem csupán a látvány miatt marasztalják az embert. Az anyagba szőtt idézetek, a fémbe komponált egyetemes igazságok előtt akaratlanul is gondolatainkba merülünk, és egyszerre látunk a tárgyakban dekoratív alkotást és üzenetet közvetítő tárgyat.

Különleges, egyszerre tradicionális és modern alkotások láthatók a tárlaton, amely kiemelkedik a szolnoki kiállítások sorából. 

forrás: info.szolnok.hu

Galéria

KultúraSzolnokkiállításRichter SáratextilművészKovács LászlóPututűzikovács