2022.08.18, Csütörtök

Szolnokra is ellátogat a gyermekjogi roadshow

mti, gyerekepbe.hu

2017.03.31. 09:17

Idén is megrendezésre kerül a "Gyere-K-épbe" elnevezésű gyermekjogi tájékoztató programsorozat, a szolnoki állomásnak május 13-án a Tiszavirág Sportközpont ad helyet.

Hirdetés

A rendezvény idén április 1. és június 8. között hét helyszínen - Győrben, Gyulán, Salgótarjánban, Szolnokon, Szekszárdon, Tatabányán és Budapesten - állomásozik majd  az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ és annak jogutódja, az Integrált Jogvédelmi Szolgálat szervezésében.

 

 


Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat a gyermekek jogainak maradéktalan érvényesülése és jogi ismereteik bővítése érdekében az elmúlt években számos sikeres kezdeményezést indított. Közéjük tartozik az immár 3. évben megrendezendő "Gyere-K-épbe" gyermekjogi roadshow, amely a gyermekotthonokban, nevelőszülőknél élő gyermekeknek és kísérőiknek nyújt egész napos színes, gyermekjogi ismeretterjesztő információkat. Emellett a rendezvénysorozat kísérőprogramjaként minden helyszínen regionális labdarúgó-bajnokságok zajlanak a fiataloknak, felhívva a figyelmet az egymás iránti tisztelet és az egészséges életmód fontosságára is. 

A "Gyere-K-épbe" gyermekjogi roadshow június 8-án jogismereti versennyel és a sportbajnokság országos döntőjével zárul Budapesten.

KitekintőSzolnokgyermekjogGyere-K-épbe