2024.03.28, Csütörtök

Jászalsószentgyörgy és Jászfényszaru idén is csatlakozik a Tájházak Napjához

mti, tajhazszovetseg.hu

2017.04.20. 11:25

A Magyarországi Tájházak Szövetsége 2017-ben április 22-23-án rendezi meg a Tájházak Napja elnevezésű országos rendezvénysorozatot. Az esemény Szent György ünnepéhez kötődik: ahhoz az időszakhoz, amely április végén a tavaszi megújulást hozza.

Hirdetés

Az eseményen országszerte a legtöbb helyszínen ingyenesen várják a vendégeket. A programok között hagyományőrző csoportok fellépései, kézműves foglalkozások és vásár, valamint szakvezetéses séták, ügyességi versenyek és kiállítások is szerepelnek.

 

Kiss József Helytörténeti Gyűjtemény – Jászfényszaru

Jászfényszaru város gyűjteménye egy helyi gazda házában került elhelyezésre, ahol a hagyományos szobabelső bemutatása mellett a faluban élt iparosok szerszámaival és a földműveléshez kapcsolódó tárgyakkal is megismerkedhet a látogató.

A tájház különlegessége a külső kemence, ahol a Fényszaruiak Baráti Köre szervezésében augusztus 20-án minden évben megsül a város kenyere.

A tájházak napja nyitva tartási idején a falusi élet mindennapjaiba autentikus szakvezetéssel merülhet el minden kíváncsi vendég.
Április 24-én 10 órától „Falusi módon – kézműves gyermekfoglalkozás lesz

 

Jászalsószentgyörgyi Tájház

A Rozmaring Asszonykórus jászsági népdalokat énekel április 23-án, 11:00-tól,

„Jászalsószentgyörgy története” - Lukács László helytörténeti kutató előadása április 23-24.14:00-tól.

 

A Tájházak napja programsorozatot először 2013-ban rendezték meg azzal a céllal, hogy a színes programokat kínáló tájházak a figyelem középpontjába kerüljenek.

KitekintőJász-Nagykun-Szolnok megyeJászfényszaruTájházak NapjaJászalsószentgyörgy