2024.03.29, Péntek

Újra színvonalas programokkal készül a Gitármánia Tábor

orientpress.hu

2017.06.08. 13:45

Magyarország legmenőbb zenetábora immáron 24. alkalommal várja a muzsikálni vágyó kicsiket és nagyokat, és idén is a legjobb zenészek oktatnak a Tisza partján.

Hirdetés

Az eddigi legkomolyabb koncertfelhozatal várható július 24-től 30-ig Szolnokon a Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban. Fellép többek közt a Beatrice, a Kállay Saunders Band, a Useme, illetve a Roy és Ádám Trió.  

A Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor Magyarország legrégebbi és egyik legszínvonalasabb egyhetes zenei kurzusa. Az elmúlt 23 évben 7-8 ezer fiatal fordult meg, és olyan bandák indultak a táborból, mint a Subscribe, a Junkie Jack Flash és a Margaret Island. Nem csoda, hiszen remek muzsikusoktól lehet évről évre tanulni Szolnokon. Kurzust tart többek között Gotthárd Mihály gitáros (Ocho Macho), Bérczesi Róbert énekes, gitáros, dalszerző (Hiperkarma), Markó Ádám dobos (Special Providence, Useme), Kékkői Zalán gitáros (Ákos), Borlai Gergő dobos, Temesi Berci, Szappanos György és Anga Kis Miklós basszusgitárosok, valamint Csongor Bálint énekes (utóbbi kettő Subscribe, Useme). A produceri munkáról tart előadást Varga Zoli, aki rengeteg zenekarnak készített lemezt, köztük a Tankcsapdának, a Roadnak, a Depressziónak és az Ossiának.

Az idei táborban kimagaslóan sok koncert lesz. Fellép a Roy és Ádám Trió, a Useme, a Beatrice, a Kállay Saunders Band, a Fangler’s, a Pribojszki Mátyás – Szász Ferenc duó, a Gypo Circus és a Molotow Funk.

 

Az egyhetes programban emellett megismerkedhetnek a táborlakók a zeneipari környezet, a hang-, színpad-, vizuál- és stúdiótechnika, a hangszerépítés és a szövegírás, dalszerzés sajátosságaival, megismerhetik a szerzői és előadói jogokat, kipróbálhatják a rádiózást, és profi körülmények között készíthetnek stúdiófelvételt.

A Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor tehetségkutatóján több kategóriában értékes nyeremények várják a legjobb hangszeres zenészeket és dalszövegírót. A tábor legjobb zenekara pedig a díjon felül automatikusan bejut az Öröm a Zene nagyszabású tehetségkutató döntőjébe, amelynek győztese egymillió forint értékben hangszereket és hangtechnikai eszközöket nyer.

KitekintőSzolnokGitármánia Tábor

Ajánljuk még