2024.04.23, Kedd

20. Szolnoki Utazás Kiállítás a hétvégén

Szolnok TV

2018.04.04. 18:22

10 méteres puliszka, 6 méter magas darts, sárkányhajók és számos szórakoztató program várja a látogatókat az Agórában április 6-tól. Rendezvény bővebb kínálatról a keddi sajtótájékoztatón beszéltek a szervezők.

Hirdetés

Magyarországon jelenleg csak öt városban rendeznek turisztikai kiállítást, így hiánypótló eseménynek számít a szolnoki. A rendezvényen több, mint 50 kiállító vesz részt és 14 település képviselteti magát. 

„Ezek a települések bemutatják a hagyományaikat, a népművészeti-, képző-, és iparművészeti alkotásaikat, értékeiket, ízelítőt és kóstolót kaphatunk gasztronómiájukból és egy kuriózum megint csak lesz, egy 10 méteres puliszka készül majd szintén közösen itt a Hild térten, amihez csatlakozhatnak majd a vendégek is, valamint mind a két napon 1500 adagos bográcsban rotyog majd az ínycsiklandó étel, ami várja a kedves megjelenteket.”- tájékoztatta a sajtó részvevőit Fróna Katalin Aba-Novák Agóra Kulturális Központ főmunkatársa. 

Az esemény díszvendége Balatonfüred, Magyarország nemzetközi hírű gyógyüdülőhelye. A kiállításon megidézik a Romantikus Reformkori Fesztivál hangulatát és két napon keresztül Balaton- felvidéki boros pincék mutatkoznak be. Kísérő rendezvényként a „160 éves Alcsisziget” Helytörténeti kiállítást is megtekinthetik az érdeklődők. Mindemellett gazdag és színes programokat kínál a kiállítás. 

„A Hild János téren két napon keresztül folyamatosan programok lesznek, szórakoztató színpadi előadások, menetleveles nyereményjátékra hívjuk a látogatókat, egy tájokozódási versenyre, egy sárkányhajó bemutató is megtekinthető lesz, őstermelői és kézműves várások láthatók majd és lesz egy nagyon érdekes szombati napon, Magyarországon 6 méter magas egyedülálló darts focipálya lesz felállítva, amellyel nem csak a futball rajongókat, de az egyéb érdeklődőket is szeretettel várjuk.” - mondta Bárándiné Nikolényi Edit Tourinform irodavezetője. 

Akik a jövőben utazni vágynak, azok ezen a rendezvényen könnyedén megszervezhetik üdüléseiket, kirándulásaikat. A szervezők kerékpárosokra is gondolnak, nekik meglepetés bejelentéssel készülnek. A kiállítás április 6 és 8 között várja majd az érdeklődőket. A belépés díjtalan.

 

KitekintőSzolnokSzolnoki Utazás Kiállítás

Ajánljuk még