2024.05.23, Csütörtök

Kitörési lehetőség a hajléktalan létből

2016.03.09. 11:36

Múlt héten kezdődött Szolnokon az a hajléktalan közfoglalkoztatási mintaprogram, amely tíz fedél nélkülinek biztosít lehetőséget arra, hogy visszakerüljenek a munka világába. A program a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. koordinálásával valósul meg, a projekt időtartama alatt a Humán Szolgáltató Központ Hajléktalan-segítő Szolgálat szakemberei is folyamatos segítséget nyújtanak. A programba olyan hajléktalan munkanélküliek kerülhettek, akik a munkaerőpiacon nem tudtak elhelyezkedni.

A jól dolgozó, a munkájukra igényes munkavállalókat a társaság a későbbiekben is tovább kívánja foglalkoztatni, közfoglalkoztatási munkaszerződéssel. A folyamatos munkaviszony megléte elősegítheti a hajléktalanszállóról való kijutást, az életminőségbeli javulást, esetleg az elsődleges aktív munkaerőpiacra való bekerülést is, így valóban nagy lehetőség ez a programban részt vevő tíz embernek.

A kft. Kiss János úti telephelyén már folyik a közel ötezer m2-es ingatlan talajának előkészítése az évelő növények telepítésére. Az ezzel kapcsolatos ismereteket is a mintaprogram keretében sajátíthatják el a hajléktalanok, akik a szolnoki hajléktalan szállóról indulnak mindennap munkába. Egy évig napi nyolc órában foglalkoztatják őket, növénytermesztés és a mintegy 10 ezer darab növények kitelepítése lesz részben a feladatuk. A telephelyen álló raktárépület felújításába is bevonják őket: festés, mázolás, rozsdamentesítés, öntöző rendszer lefektetése, kisebb kőműves munkálatok. Ezt követően belső betanító képzésben vesznek részt, ahol megszerezhetik a program teljesítéséhez szükséges tudást, amit a növénytermesztésben, nevelésben és kiültetésben, parkosításban hasznosíthatnak.

forrás: info.szolnok.hu

Galéria

Helyi hírekSzolnokhajléktalanközfoglalkoztatási mintaprogram