2024.06.21, Péntek

Költözik a szolnoki Abonyi úti és az Eötvös téri Idősek Otthona

2016.06.30. 10:04

A Kaán Károly úti Idősek Otthona nem is olyan régen kívül, belül megújult, s most újabb változás előtt áll a város szociális ellátó rendszere.

A Kaán Károly úti Idősek Otthona nem is olyan régen kívül, belül megújult, s most újabb változás előtt áll a város szociális ellátó rendszere. Az Eötvös téri és az Abonyi Úti Idősek Otthona lakói jövő héten átköltöznek a Vízpart körúti intézménybe, a két felszabadult épületet is hasznosítják. A részletekről Szalay Ferenc polgármester beszélt az időseknek a Vízpart körúton tartott lakógyűlésen.

A város 2015 júliusában felszámolási eljárás keretében megvásárolta a Vízpart krt. 3. szám alatti Idősek Otthona épületét, a felszámolók 2015. augusztus 25-én az ingatlant tulajdonunkba adták. Az épület megvásárlása megteremti a feltételét, hogy a jelenleg több mint 250 ellátásra várakozó, rászoruló, idős ember részére belátható időn belül ellátást tudjunk biztosítani – mondta Szalay Ferenc polgármester.

Az ingatlan adottságai és kapacitása alapján lehetővé vált az idősellátás ezen szegmensében a mennyiségi fejlesztésen túl minőségi fejlesztést is megvalósítani.

Az ingatlan megvásárlásával nyílt lehetőségek alapján Szolnok város közgyűlése 2016. március 31-i ülésén döntött a szociális ellátórendszer átalakításáról.  A döntésnek megfelelően az 1925-ben épült Eötvös téri I. számú Idősek Otthona lakói és az Abonyi úti III. számú Idősek Otthona lakói átköltöznek a Vízpart krt-i ingatlanba. Az átköltözés július 4-én indul és várhatóan július 12-ig befejeződik – emelte ki Szalay Ferenc.

Az év végéig a lehetőségek megteremtésével további 70 fő elhelyezése történik meg, ezzel is csökkentve az ellátásra várók számát.

A polgármester elmondta: az Eötvös téri épület a tervek szerint továbbra is a szociális ellátást szolgálja az átalakítást követően: a város pályázatot nyújtott be, s terveink szerint a Humán Szolgáltató Központ központjaként fog működni. Az abonyi úti ingatlanban 2017 első félévében idősek átmeneti otthonát alakítanak ki.

A város vállalta, hogy a felszámolás előtt ellátást igénylők részére ugyanazon feltételek mellett biztosítja továbbra is az ellátást.

Amint az a lakógyűlésen elhangzott, vizsgálják annak lehetőségét, hogy a Vízpart körúti otthonban jelenleg szerkezetkész állapotban lévő épületet bevonják az ellátásba. A Vízpart körúti ingatlan ellátásba történő bevonásával Szolnok város szociális szakellátása jelentős fejlődésen megy át.

forrás: szolnok.hu

Galéria

Helyi hírekIdősek Otthona