2018.07.16, Hétfő

Hirdetés

Sikeres évadot zár a Szolnoki Szigligeti Színház
Szolnoki Szigligeti Színház

Sikeres évadot zár a Szolnoki Szigligeti Színház

mti

2017.06.13. 11:27

Hat nagyszínpadi bérletes bemutatót tűz műsorra a 2017/2018-as évadban.

Hirdetés

A színháznak több mint 13 ezer bérletese van, a most záruló évad 274 előadását több mint 110 ezer néző tekintette meg.
A következő évadban hat nagyszínpadi bérletes bemutatót tűz műsorra a szolnoki színház.

Szeptemberben mutatják be Molnár László rendezésében a Janika című vígjátékot, a címszerepet Kertész Marcella játssza majd.


Ezt követően tűzik műsorra Méhes László rendezésében a Fekete Péter című kisoperettet. A balszerencsés főszereplőt Szente Vajk formálja meg a Szigligetiben a jövő évadban, aki a Hello, Dolly! rendezése után, most színészként is bizonyíthat Szolnokon.
A vidám darabok után Friedrich Dürrenmatt Fizikusok című politikai krimije következik Kiss József rendezésében, Kautzky Armanddal a főszerepben.

Decemberben mutatják be a Lili bárónő című operettet, a darabot Balázs Péter rendezi, a címszerepben Lőrincz Juditot láthatja a közönség.

Utána Csiszár Imre rendezésében Shakespeare Macbeth című tragédiáját tűzik műsorra Barabás Botonddal a főszerepben.

A szezont március 30-án a Csoportterápia című musicallel zárják. A néhány éve bemutatott, friss, mai témájú, szórakoztató musical egy kis szobában játszódik, ahová sorban érkezik az a hat fiatal, akik csoportterápiára jelentkeztek, ám a pszichológusra hiába várnak. Az előadást a musical írója, Szente Vajk állítja színpadra.

 
Továbbra is műsoron tartják a gyerekeknek szóló Süsü, a sárkány című bérleten kívüli darabot Jankovics Anna rendezésében.
A Szín-Mű-Helyben szeptemberben lesz látható Marsha Norman Jóccakát, anya című darabja Radó Denise rendezésében. Novemberben két egyfelvonásos darabot mutatnak be közvetlenül egymás után a közönségnek a Szín-Mű-Helyben: Karinthy Ferenctől a Dunyakanyar című darabot, Molnár Ferenctől a Marsall című művet.

Szép számmal jelentkeztek az Ádámok és Évák Ünnepére az általános és középiskolás tanulók, akik a 19-20. század magyar íróinak műveiből készülhetnek. Idén több mint kétszáz diák állt színpadra.

Szeptember 2-án a Szolnok Musical című, fiatalok által írt és játszott előadást tekintheti meg a közönség.
    

SzolnokSzolnoki Szigligeti Színház2017/2018-as évad