2024.04.24, Szerda

Speciális koncerttel tér vissza Szolnokra a Junkies

2018.12.11. 10:53

Egy év után ismét Szolnokon koncertezik a Junkies. A zenekar december 15-én a Váróterem Klubban lép fel, a Tabu című lemezük 20 éves jubileumát ünnepelve.

Hirdetés

Október végén startolt a Junkies év végi turnéja, melynek során Magyarország legnépszerűbb klubjaiba látogat el a csapat. Bár a koncertek nagy részét a Rómeó Vérzik tagjaival közösen szervezik, néhány városban önálló bulit tartanak a zenészek. Szolnok is a kivételes helyek közé tartozik, ahol december 15-én a Váróterem Klubban lépnek fel.

 

A nyári szezon elég sűrű volt idén. Rengeteg helyen játszottunk, nagyon sok ember előtt, amit persze mindannyian nagyon élveztünk. De kell a változatosság, hogy feltöltődjön a zenekar. Most kifejezetten jól esik, hogy családiasabb légkörben, kisebb színpadokon koncertezünk, mert az ilyen bulik egészen más élményt adnak a fesztiválok után – mondja Szekeres András, a banda frontembere.

 

A Junkies Szolnokon már visszajáró vendégnek számít, legutóbb tavaly októberben a Nihil című albumuk megjelenésének 20. évfordulóját is a Váróteremben ünnepelték meg. Most is speciális műsorral készül a csapat: a kihagyhatatlan slágerek mellett a szombati bulin főként a Tabu lemez dalai lesznek terítéken.

 

Szolnokon általában minden évben megfordulunk. Tavaly a lemez jubileuma miatt elsősorban a Nihil dalait játszottuk a közönségnek, most a 20 éves Tabu nótái alkotják majd a műsor gerincét – magyarázza az énekes. „Eredetileg csak egyetlen koncertet szerettünk volna a kerek évfordulónak szentelni, de sajnos az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk és az eső elmosta a hivatalos születésnapi bulit. Ezért úgy gondoltuk, az idei klubturnénkon a Tabu dalaival frissítjük fel a műsort. Eddig minden állomáson örömmel fogadták a régi számokat, amiket nekünk is jól esik ennyi idő után elővenni újra.

 

A Junkies szombat este 10 órakor áll színpadra a Váróterem Klubban. Az eseményen a budapesti Artica Sound melegíti a közönséget.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/351296382298826

Junkies klip: https://youtu.be/qa06q4CYZsk

 

KultúraSzolnokJász-Nagykun-Szolnok megyeVáróterem KlubbJunkies