2024.04.26, Péntek
Tíz évvel ezelőtt indult hódító útjára az Ádámok és Évák sorozata
Dr. Kállai Mária facebook

Tíz évvel ezelőtt indult hódító útjára az Ádámok és Évák sorozata

kormanyhivatal.hu

2019.02.11. 15:04

Az Ádámok és Évák ünnepe egy középiskolások számára szervezett, Szolnokról elindult színészi vetélkedő és előadássorozat. A 2010 óta minden év februárjában megrendezett, mára már országosan is ismerté vált kulturális rendezvény célja a fiatalokat közelebb hozni a színházhoz és a magyar drámairodalomhoz azáltal, hogy diákok dolgozzák fel, adják elő a klasszikus irodalmi és színpadi műveket. A mostani 10. jubileumi előadáson az első év témájához nyúltak vissza, a csapatoknak Madách Imre: Az ember tragédiája című művét kellet feldolgozniuk.

Hirdetés

Ahogy minden évben, úgy idén is izguló szülőkkel, pedagógusokkal, osztálytársakkal és barátokkal telt meg a teátrum. De ott voltak a kulturális partnervárosok fiataljai: a győri, kecskeméti, komáromi és váci diákok. A szolnoki előadáson részt vett dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikai helyettes államtitkár, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a megyei kormányhivatal részéről pedig dr. Bozó Andrea járási hivatalvezető is. Szalay Ferenc, a város polgármestere pedig a város és a megyei kormányhivatal közös tortáját adta át a résztvevő csapatoknak.

 

A zsúfolásig megtelt nézőtér is azt igazolja: Balázs Péter igazgató és Kiss József művészeti vezető jól döntött, amikor életre hívta ezt a különleges versenyt. Az eltelt idő alatt több város színháza csatlakozott a szolnoki példához, amely bizonyítja, hogy a kezdeményezés sikert aratott a diákok és pedagógusok körében: szívesen mérettetik meg magukat ezen a különleges versenyen, mert a produkciókat hozzáértő zsűri értékeli.

KultúraSzolnokÁdámok és Évák Ünnepe