2020.07.06, Hétfő

Hirdetés

Tíz évvel ezelőtt indult hódító útjára az Ádámok és Évák sorozata
Dr. Kállai Mária facebook

Tíz évvel ezelőtt indult hódító útjára az Ádámok és Évák sorozata

kormanyhivatal.hu

2019.02.11. 15:04

Az Ádámok és Évák ünnepe egy középiskolások számára szervezett, Szolnokról elindult színészi vetélkedő és előadássorozat. A 2010 óta minden év februárjában megrendezett, mára már országosan is ismerté vált kulturális rendezvény célja a fiatalokat közelebb hozni a színházhoz és a magyar drámairodalomhoz azáltal, hogy diákok dolgozzák fel, adják elő a klasszikus irodalmi és színpadi műveket. A mostani 10. jubileumi előadáson az első év témájához nyúltak vissza, a csapatoknak Madách Imre: Az ember tragédiája című művét kellet feldolgozniuk.

Hirdetés

Ahogy minden évben, úgy idén is izguló szülőkkel, pedagógusokkal, osztálytársakkal és barátokkal telt meg a teátrum. De ott voltak a kulturális partnervárosok fiataljai: a győri, kecskeméti, komáromi és váci diákok. A szolnoki előadáson részt vett dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikai helyettes államtitkár, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a megyei kormányhivatal részéről pedig dr. Bozó Andrea járási hivatalvezető is. Szalay Ferenc, a város polgármestere pedig a város és a megyei kormányhivatal közös tortáját adta át a résztvevő csapatoknak.

 

A zsúfolásig megtelt nézőtér is azt igazolja: Balázs Péter igazgató és Kiss József művészeti vezető jól döntött, amikor életre hívta ezt a különleges versenyt. Az eltelt idő alatt több város színháza csatlakozott a szolnoki példához, amely bizonyítja, hogy a kezdeményezés sikert aratott a diákok és pedagógusok körében: szívesen mérettetik meg magukat ezen a különleges versenyen, mert a produkciókat hozzáértő zsűri értékeli.

KultúraSzolnokÁdámok és Évák Ünnepe