2021.01.24, Vasárnap

Hirdetés

Tiszavirág Fesztivál lesz jövő héten öt napon át Szolnokon
Tiszavirág Fesztivál Szolnok‎ - Facebook: kézműves vásár

Tiszavirág Fesztivál lesz jövő héten öt napon át Szolnokon

MTI

2019.06.13. 17:00

Több zenés produkció, filmvetítés, kézműves vásár és hajótúra is várja június 18. és 22. között az immár tizennegyedik Szolnoki Tiszavirág Fesztivál látogatóit.

Hirdetés

A fesztivál a város szívében nyitja a szolnoki nyári rendezvények sorát, ahova sok tízezer embert várnak - olvasható a rendezvény honlapján.

Színpadra lép többek között Little G Weevil, a francia Eskelina, a brazil Xtreme Blues Dog, az olasz La Tresca együttes, valamint a szintén francia Les Garcons Trottoirs zenekar. Először jár Magyarországon a  Gasparazzo Bandabastarda olasz banda.

A Hangfoglaló program már évek óta a fesztivál partnere. A programnak köszönhetően lép fel a rendezvényen Dánielfy Gergő és az Utazók, a Carson Coma, a DLRM, a Sharon's és az Árnyéknyúl.  

A zenerajongók mellett a színházkedvelőkre is gondoltak a szervezők: idén is három előadással jelentkezik a Tiszavirág Fesztivál Nyári Színháza a Damjanich János Múzeum udvarán.  

Az utolsó tűzijáték című előadásban Udvaros Dorottya és Földes Eszter játszik, a Call girl című darabban Mészáros Piroska. Minden jegy elkelt már a Francia rúdugrás című darabra, amelyben Pál András, Herczeg Adrienn, Losonczi Kata, Urbán Tibor, Felhőfi Kiss László, Kovács Patrícia lép a közönség elé.

Közkívánatra idén lesz Tiszavirág Filmszínház minden este a Verseghy parkban.

A fesztivál gasztrokínálatában kisüzemi sörfőzdék, családi borászatok és pálinkafőzdék is bemutatkoznak. A Maláta teret és a Borházak utcáját összekötő szakaszon kézműves- és őstermelői vásár is lesz, ahol komédiások, utcaszínházasok, zenészek és utcabűvészek is feltűnnek.

A fesztivál idején a Tiszán sétahajókázásra is lehetőség nyílik, Érdekes Szolnok címmel pedig városnéző séta indul szombaton a Hild térről.

A Szolnoki Tiszavirág Fesztivál részeként immár harmadik éve hangulatos fényfestést kap a református templom homlokzata és idén először a városháza épülete is. A fiatalság kötődésének erősítésére és az alkotó közösség élményének megélésére kreatív rajzpályázatot is hirdettek hagyományteremtő szándékkal a szervezők.

KultúraTiszavirág FesztiválSzolnokJász-Nagykun-Szolnok megyekézműves vásárhajótúrafesztivál