2021.01.24, Vasárnap

Hirdetés

Öt nagyszínpadi bemutatót tervek a Szolnoki Szigligeti Színház
Szigligeti Színház facebook

Öt nagyszínpadi bemutatót tervek a Szolnoki Szigligeti Színház

mti

2019.08.31. 14:34

Megtartotta évadnyitó társulati ülését Szolnoki Szigligeti Színház, amely öt nagyszínpadi bemutatót tervez az idei évadban az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

Hirdetés

A következő évadban Lajtai Lajos-Békeffi István A régi nyár című művét Balázs Péter rendezésében láthatja a közönség. William Shakespeare Lóvátett lovagok című darabját Molnár László állítja színpadra.

Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című művét Deres Péter színpadi adaptációjában Radó Denise rendezésében mutatják be. Thornton Wilder A mi kis városunk című darabját Pataki András állítja színpadra. Nóti Károly Nyitott ablak című zenés vígjátékát Balázs Péter rendezésében láthatja a közönség.

Október 23-án és június 4-én a színház díszelőadással ünnepel. A Szín-Mű-Hely kamaratermében Szakonyi Károly darabját Két nő és valaki címmel, Málnay Levente rendezésében mutatják be.

Ősszel Camille munkacímen, Molnár Nikolett előadásában és rendezésében mutatnak be darabot, 2020 márciusában pedig a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából Széles Tamás előadásában lesz látható egy produkció. Áprilisban a Hamupipőke című mesét tűzik műsorra Jankovics Anna rendezésében.

A bérleten kívüli bemutatók között novemberben a Szín-Mű-Helyben középiskolások számára szerveznek programot, valamint a 7 nap című ifjúsági darab lesz látható vendégelőadásként. December 31-én szilveszteri gálaműsorral búcsúztatják az óévet.

Felújítják a Charley nénje, a Hárman a padon, a Tizenkét dühös ember, a Jövőre veled ugyanitt, a Spenót Panna és az Anconai szerelmesek című előadásokat, amelyekkel a színházon kívüli meghívásoknak is eleget tesznek.

 

Balázs Péter igazgató elmondta: fontosnak tartja a színház további nyitását a fiatalok felé. Az igazgató arról is beszélt, hogy az elmúlt időszakban felvállaltakat teljesítette a színház. Hozzátette, hogy a színházépület - várhatóan egy évig tartó - felújítása a jövőben eredményezheti néhány területen a költségek csökkenését.
Mint mondta, az önkormányzat és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ munkatársaival együtt olyan rugalmas menetrendet dolgoztak ki, amely a lehető legkevesebb kényelmetlenséget okozza majd az átmeneti időszakban a művészeknek, a nézőknek és zökkenőmentes ki- és beköltözést tesz lehetővé.

"Azt szeretnénk, ha az új épületbe már - az eddigi kiemelt státuszt megtartva - mint egy mintaprojekt első képviselője költözhetnénk be: nemzeti népszínházi besorolású társulatként" - fogalmazott az igazgató.

KultúraSzolnoki Szigligeti SzínházSzolnok