2024.05.23, Csütörtök

Máté György 40 éve a papi pályán

2016.06.24. 08:47

A szolnoki Belváros Plébánia esperes plébánosát, Máté Györgyöt 40 éve avatták pappá.

A szolnoki Belváros Plébánia esperes plébánosát, Máté Györgyöt 40 éve avatták pappá. Gyuri atyát ebből az alkalomból ünnepi szent mise keretében köszöntötték a város és a megye vezetői, valamint a hívek. A rendezvényen megjelent Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott, dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos, Szalay Ferenc polgármester, Hegmanné Nemes Sára főiskolai kancellár és dr. Szakali Erzsébet a kormányhivatal nyugállományban lévő főigazgatója is. 

Máté Györgyöt 1976-ban Vácott, a Székesegyházban szentelték föl, papi hivatásának negyven éve alatt több helyen szolgált, majd 2009-ben került Szolnokra, a Belvárosi Plébániára. Gyuri atya kitartó és szívós munkájának köszönhetően a város lelki élete nagyon sokat fejlődött az elmúlt hét év alatt. A megyeszékhelyen azóta már katolikus óvoda, általános és középiskola is működik- mondta köszöntő beszédében Szalay Ferenc polgármester.

Az ereje és tenni akarása példát mutat másoknak. Szolgálata alatt megtapasztalhattuk, hogy érdemes hinnünk céljainkban, amelyek kitartásunk eredményeként végül megvalósulnak – olvasható Dr. Kállai Mária kormánymegbízott az atyának írt köszöntőjében.

Az ünnepségen fellépett Maczkó Mária énekművész, akinek lélekmelengető előadása magasba emelte a mise hangulatát.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)

Galéria