2024.05.22, Szerda

Meleg ételt kapnak a szolnoki rászoruló gyermekek a szünidőben is

2016.07.04. 10:53

A nyári szünidőben több mint hatszáz rászoruló gyermeknek biztosít ingyenes étkezés Szolnok önkormányzata.

A nyári szünidőben több mint hatszáz rászoruló gyermeknek biztosít ingyenes étkezés Szolnok önkormányzata. Öt helyszínen lehet átvenni a meleg ételt, az érintetteket levélben tájékoztatták a részletekről.

Szolnok önkormányzata a nyári szünidei gyermekétkeztetés keretén belül a meleg ebédet 2016. július 4-től 2016. augusztus 31-ig biztosítja 43 munkanapon keresztül. Az ételt az arra jogosultak 5 osztóhelyről tudják elvinni az értesítésben megjelölt időpontban. Arról, hogy melyik napokon, milyen időpontban és melyik osztóhelyen vehetik át az ételt, az elmúlt héten a Szociális Támogatások Osztálya az értesítést kiküldte minden érintett számára.

A kötelező nyári szünidei gyermekétkeztetést a 802 jogosultból nyilatkozata alapján 472 hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek veheti igénybe 2016. július 4-től.

Az önként vállalt szünidei gyermekétkeztetés keretén belül 104 rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek - a benyújtott kérelme alapján - veheti igénybe az ingyenesen biztosított meleg ételt.

Ezen felül 35 gyermek várhatóan 2016. augusztus 1-jén lép be a rendszerbe, miután a Szent Tamás Görögkatolikus Óvodában akkor lesz szünet és a szünet idejére biztosítja az önkormányzat részükre a meleg ebédet a szünidei gyermekétkeztetés keretein belül.

A nyári szünidei gyermekétkeztetést a tavaszihoz hasonlóan az étel elvitelével biztosítja az önkormányzat az alábbi helyszíneken:

-          Fiumei úti Általános Iskola konyhája

-          Szandaszőlősi Általános Iskola konyhája

-          Zöld Ház aulája (Karczag L. út 2.)

-          Liget Úti Általános Iskola

-          Szent Tamás Görögkatolikus Iskola

Ha valaki jogosult a központi jogszabály által szabályozott szünidei gyermekétkeztetésre és a gyermek igénybe veszi a nyári napközit, akkor az ételt a napköziben biztosítja neki az önkormányzat helyben fogyasztással.

A bölcsődés korú, de nem bölcsődés gyermekekételét az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság kijelölt, az osztóhelyekhez legközelebb lévő bölcsődéiben veheti át a szülő.

-          Móra F. úti bölcsőde

-          Aranyi S. úti bölcsőde

-          Jósika úti bölcsőde

-          Temető úti bölcsőde

-          Simon F. úti bölcsőde

forrás: szolnok.hu

Galéria

Helyi hírekrászoruló gyermek