2024.06.16, Vasárnap

Néptáncos farsang Jászapátiban

2016.02.10. 14:05

Jászapátin, a Művészetek Házában egész nap nagy nyüzsgés volt, a Jásztánc Alapítvány apraja és nagyja is jelmezbe bújt, hogy elűzze a telet, és vele együtt minden rosszat.

Délelőtt a kicsik töltötték meg a házat jókedvvel, mókával és kacagással. Jelmezbemutatóval kezdődött a program: szépséges tündérek, bátor harcosok, és az erdők-mezők állatai is felbukkantak a forgatagban. Ezt követte egy izgalmas sorverseny, majd a várva várt táncház élő zenével és dél-alföldi táncok tanulásával. Kellően elfáradt mindenki a mulatozásban, biztosan jó étvággyal ültek asztalhoz a gyerekek a sok szórakozás után. 
Délután a felnőttek öltöttek magukra maskarát, még a zsűri is a felismerhetetlenségig álcázta magát, csupán a hangokból sejtették kit is takarhat a jelmez. Nem volt egyszerű rangsorolni a versenyzőket, de végül sikerült a lehető legjobb végeredményt kihirdetnie az ítészeknek.

Az este folyamán vendég volt a Kuttyomfitty Társulat, akik ezúttal az Aranyfészek, aranymadár című pajzán előadásukat vitték el. Történeteket hallhattak teremtésről, bűnbeesésről, szerelemről, udvarlásról, borról, részegségről, házaséletről, illetve a műsorban táncokat is láthattak Zoboraljáról, Mezőségről, Bodrogközből, és Csallóközből. Ezt követően a közönség is táncra perdült, az előadók polgári táncokat tanítottak, amit élő dudaszó kísért.

forrás: Jásztánc Alapítvány

 

Galéria

Helyi hírekfarsangJásztáncjelmez