2022.10.03, Hétfő

Hirdetés

Nyolc megújult objektummal gazdagodott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság. Az épületek energetikai korszerűsítése a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával valósult meg.

A központi költségvetési szervek energiahatékonysági beruházásainak támogatását célzó KEOP-5.6.0-12/2014-0009 számú pályázat keretében elnyert 467,39 millió forintos támogatás felhasználásával sikeresen zárult a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság jászberényi, tiszafüredi, tiszaújvárosi, túrkevei, tokaji, kunhegyesi, mezőtúri és törökszentmiklósi épületeit érintő, a kor igényeinek megfelelő energetikai korszerűsítését célzó fejlesztése.

A projekt során megvalósult az épületek fűtési rendszerének korszerűsítése, amely során egyes épületekbe kondenzációs kazánokat telepítettek, a többi egységben felújították a fűtésszabályozás rendszerét, ezzel jelentősen csökken az objektumok energiafogyasztása. A fejlesztés kiterjedt valamennyi ingatlan külső nyílászáróinak teljes cseréjére és az épületek födémeinek, valamint külső homlokzatainak hőszigetelésére. A projektnek köszönhetően az épületek energetikai minőség szerinti besorolása E-D-ről (átlagosnál jobb) A-ra (energiatakarékos) módosult.

A Magyar Állam és az Európai Unió által nyújtott támogatás segítségével olyan kivitelezések valósulhattak meg, melyek környezetbaráttá és hosszú távon gazdaságosabban üzemeltethetővé teszik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság objektumait.

forrás: police.hu

Galéria

Helyi hírekenergetikai korszerűsítésJász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság