2024.03.28, Csütörtök
Záporokkal, de végre beköszön a nyár a hétvégén
illusztráció - pixabay

Záporokkal, de végre beköszön a nyár a hétvégén

mti

2021.06.03. 16:32

Szombaton a maximumhőmérséklet 23-28 fok között alakul, vasárnap már kevesebb lesz a napsütés.

Hirdetés

Néhol akár 30 fok közeli meleg is lehet a hétvégén. Sok napsütés is lesz, de - kezdetben néhol, majd többfelé - záporokra, zivatarokra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.    

Pénteken napos idő lesz, de délután átmenetileg felhősebb lehet az ég. Az ország döntő részén nem lesz csapadék, de elvétve előfordulhat jelentéktelen futó zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 8 és 13 Celsius-fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken hűvösebb is lehet. Napközben 24-27 fok várható.

Szombaton a fátyolfelhők, illetve a nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre lehet számítani. Helyenként kialakulhat zápor, zivatar, valamivel nagyobb eséllyel a nyugati határvidéken, illetve az északi, északkeleti megyékben. A Nyugat-Dunántúlon időnként megélénkül szél, emellett zivatarok környezetében átmenetileg erős, esetleg viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimumhőmérséklet 8-15, a maximumhőmérséklet 23-28 fok között alakul.

Vasárnap az előző napokhoz képest kevesebb, általában csak néhány órás napsütésre van kilátás, sőt tartósabban felhős körzetek is lehetnek. Többfelé várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A hajnali 10-17 fokról, délutánra 22-28 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Országos hírekidőjárásnyár