2024.04.28, Vasárnap
Folytatódik a napos idő a hétvégén is
Illusztráció, unsplash.com

Folytatódik a napos idő a hétvégén is

MTI

2023.09.29. 12:53

A hétvégén is folytatódik az alapvetően napos idő, de szombaton egy hidegfront miatt előfordulhat záporeső és sokfelé élénk, néhol erős lehet a szél. Vasárnapra néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Hirdetés

Pénteken a pára- és ködfoltok feloszlása után derült, napos időre van kilátás, csapadék nem várható. A szél többnyire mérsékelt marad, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Szombaton sok napsütés várható, de egy hidegfront keskeny, szakadozott felhőzete átvonul az ország felett északnyugatról délkelet felé. Általában száraz idő lesz, néhol azonban előfordulhat záporeső, a délnyugati, majd az északnyugati, északi szelet pedig sokfelé élénk, néha erős lökések kísérik. A hajnali 7-15 fokról délutánra 22 és 28 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, a Dunától keletre lehet helyenként több a gomolyfelhő, de csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül az északi, északnyugati szél. Hajnalban 7-15, a délutáni órákban 19-25 fokra lehet számítani.

Országos hírekidőjárásOrszágos Meteorológiai Szolgálat