2024.06.25, Kedd

Schaeffler bővíti magyarországi gyárát

2016.04.14. 19:37

A Schaeffler csoport a magyarországi Debrecenben megépítésre kerülő új gyártócsarnokkal növeli a kapacitásait.

A Schaeffler csoport a magyarországi Debrecenben megépítésre kerülő új gyártócsarnokkal növeli a kapacitásait. A tervek szerint még idén sor kerül az alapkőletételre és az első termékek 2017. második félévében kerülnének kiszállításra. A projekt nagy jelentőséggel bír a magyar gazdaság számára is.

 

HERZOGENAURACH /DEBRECEN; 2016április 14. A Schaeffler Csoporthoz tartozó debreceni FAG Magyarország Ipari Kft. gyára bővítésre kerül. Az autóipari beszállító vállalat egy új gyártócsarnok megépítésével reagál a gördülőcsapágyak iránti növekvő európai igényekre.  

 

Innovatív technika

Az új gyártó részleget többek között a gördülőcsapágyak előállításához használt legkorszerűbb csiszolási technológiát biztosító gépekkel szerelik fel, így a magyar gyárban mintegy 50 százalékkal nő a gyártási volumen. A következő években a tervek szerint a munkavállalói létszám is mintegy 500 fővel fog növekedni. A Schaeffler ezzel a régió legnagyobb foglalkoztatójává válik.

 

A magyar kormány támogatja a beruházást

A Schaeffler összesen közel 80 millió eurót fektet be a gyár bővítésébe. A magyar kormány támogatással járul hozzá a beruházáshoz. „Közép- és Kelet-Európa központi szerepet játszik a Schaeffler Csoport tevékenységében. Magyarországon kiváló feltételekkel rendelkezünk gyártásunk és a beruházásaink tekintetében. Köszönjük a magyar kormánynak tevékenységeink hosszú távú támogatását”, hangsúlyozta Dr. Rainer Lindner professzor a Schaeffler Csoport közép- és kelet-európai alrégiójának vezérigazgatója. Szabó Péter, a Schaeffler gyár, az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója is örül a debreceni gyárat érintő jó híreknek: „A magyar kormány döntése fontos hozzájárulás. Ez azt mutatja, hogy az autóipari ágazatban tevékenykedő vállalatokra fontos kulcstényezőként tekintenek a magyar gazdaság szempontjából és ezek a vállalkozások erős partnerek a beruházások tekintetében.”

 

Növekszik a vevői igény a gördülőcsapágyak iránt

Előreláthatólag ez év késő nyarán kerül sor a bővítést szolgáló épület alapkőletételére. A tervek szerint 2017. második félévében kerülnek kiszállításra az első darabok az új gyártóüzemből. „A debreceni telephelyen megvalósuló beruházással a Schaeffler Csoport növeli kapacitásait az európai piac számára. Ily módon még megbízhatóbban és gyorsabban ki tudjuk elégíteni az autóipari vevők gördülőcsapágy iránti növekvő igényét. Célunk, hogy még inkább vevőközpontúak legyünk”, mondja Dietmar Heinrich, a Schaeffler európai vezérigazgatója.  

 

A debreceni gyár

A debreceni gyártó üzem a két magyarországi Schaeffler gyár közül az egyik. A mintegy 1.400 munkavállaló elsősorban gördülőcsapágyakat állít elő az autóipar számára az FAG Magyarország Ipari Kft.-nél. A csapágyak egészen 120 mm-ig terjedő átmérővel készülnek az európai térség számára.

Szikora Levente, Szabó Péter az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezetője, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Dr. Lindner Rainer a Schaeffler Csoport közép- és kelet európai alrégiójának vezérigazgatója, Ésik Róbert a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke és Dr.Barcsa Lajos Debrecen alpolgármestere a bejelentést követően 

Galéria