2024.05.26, Vasárnap

Sikeres volt a „Józan Húsvét” közlekedési ellenőrzési program

2016.03.30. 11:37

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a megyei Kormányhivatal közlekedési hatósága is szerepet vállalt a „Józan Húsvét” akcióban. A közúti közlekedésbiztonsági program keretében a hatóság szakemberei több mint 130 gépjárművet állítottak meg és vizsgáltak át. A szakemberek segítő szándékkal nézték át az utakon közlekedő járművek műszaki állapotát, megnézték a gumiabroncsokat, ellenőrizték az ablaktörlő lapátok állapotát, illetve a világító és fényjelző berendezések helyes működését is.

Szolnok belvárosában több helyen is találkozhattak az autósok, motorosok a hatóság járműveivel. A szakemberek segítő szándékkal nézték át az utakon közlekedő járművek műszaki állapotát, megnézték a gumiabroncsokat, ellenőrizték az ablaktörlő lapátok állapotát, illetve a világító és fényjelző berendezések helyes működését. Az akció során felhívták a járművezetők figyelmét az esetleges hiányosságokra, és ahol szükséges volt, a cserélendő alkatrészek fontosságára is.

A több mint 130 átvizsgált jármű közül csupán csak 2 esetben nem volt megfelelő az ablaktörlő berendezések állapota, és 8 esetben találtak hiányosságokat a világító berendezések beállításánál.  Egy gépjárműnek pedig nem volt érvényes műszaki vizsgája. A megfelelő műszaki állapotú gépkocsik üzembentartóit húsvéthoz kapcsolódó ajándékkal is megjutalmazták a hatóság szakemberei.

(Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály)

Galéria

Helyi hírekSzolnokJózan Húsvétközlekedésbiztonságautóműszaki állapot