2024.06.25, Kedd

Szakmai értekezletet tartott a Foglalkoztatási Főosztály

2016.03.10. 10:26

Szakmai értekezletet tartott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya a járási hivatalok foglalkoztatási osztályvezetői részére.

Szakmai értekezletet tartott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya a járási hivatalok foglalkoztatási osztályvezetői részére.

A megbeszélésen részt vett dr. Dobozi József a Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárság Közfoglalkoztatási és Stratégiai és Koordinációs Főosztályának megyei koordinátora, valamint Bíró Réka, a szolnoki Széchenyi Programiroda irodavezetője is.

Bíró Réka ismertette a GINOP 5.2.2. projektet, melynek célja, Magyarország területén új egyéni vagy mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező, 18-25 év közötti (felsőfokú végzettségű pályakezdők esetén 25-30 éves) fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására, üzleti tervük kialakításához nyújtott ismeret és készség fejlesztésével.

A résztvevők egyeztettek a megyében 2015. évben megvalósult közfoglalkoztatási programok tapasztalatairól, illetve a 2016. évben indított programokhoz kapcsolódó aktuális feladatokról, a megvalósítás egyes lépéseiről is.

A konzultáción a megye munkaerő-piaci helyzetéről, valamint a főosztály irányításában megvalósuló GINOP 5.2.1 „Ifjúsági Garancia Program”, GINOP-5.1.1-15 –„Út a munkaerőpiacra” és GINOP-6.1.1-15 „Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése” projektek aktuális helyzetéről is szó volt.

(JNSZMKH Foglalkoztatási Főosztálya)

Galéria

Helyi hírekközfoglalkoztatásvállalkozásFoglalkoztatási Főosztály